Credits: NBCCredits: NBC

Hannibal: pilot

door • 05/04/2013 • RecensiesReacties (0)357

Cast Mads Mikkelsen, Hugh Dancy, Caroline Dhavernas, Lara Jean Chorostecki, Aaron Abrams en Laurence Fishburne
Genre Drama/misdaad
Speelduur 42 minuten
Première 4 april 2013
Zender NBC (Amerika)

Plot Will Graham (Hugh Dancy) is één van de beste op het gebied van het schetsen van psychologische profielen van misdadigers. De FBI vraagt hem daarom mee te helpen bij het opsporen van een seriemoordenaar. Ondanks zijn talent kan hij wel wat hulp gebruiken. Hij gaat samenwerken met Dr. Lecter (Mads Mikkelsen), een bekend psychiater, om de moordenaar beter te kunnen begrijpen. Samen vormen ze een ogenschijnlijk perfect team. Wat Will alleen niet weet is dat zijn partner dezelfde persoon is als de moordenaar die hij zoekt.

Opvallend De pilot van Hannibal volgt binnen twee weken na de première van Bates Motel op zender A&E. Het is daarmee al de tweede serie van deze lente over een macabere seriemoordenaar die we al kennen van het grote doek. Bovendien spelen beide drama’s af in het verleden van de personages. We wachten dus met smart op de series waarin we te zien krijgen hoe Patrick Bateman, Freddy Krueger en Sweeney Todd zijn uitgegroeid tot de monsters uit hun respectievelijke klassiekers.

Waarom wel? Het is Hannibal. Gespeeld door Mads Mikkelsen. Als we je nu nog niet aan het kijken hebben gezet kunnen we nog wel een beetje uitweiden. Ook Hugh Dancy speelt zijn hoofdrol als savant Graham met verve. Het samenspel tussen jager Dancy en prooi Hannibal doet niet onder voor de wisselwerking tussen Edward Norton en Anthony Hopkins in de film Red Dragon. De scène waarin Dr. Lecter zijn tegenspeler een bak met liflafjes komt brengen is briljant. Nergens zegt de psychiater welk vlees hij bij de scrambled eggs serveert. Maar met de films en misschien de boeken in het achterhoofd vermoed je als kijker meteen een link met het verdwenen meisje.

Waarom niet? Het is een serie over een kannibalistische seriemoordenaar. De meest prominente kleur in deze pilot is dan ook rood. Mocht je niet tegen beelden van crime scenes kunnen, dan kunnen we je dit met klem afraden. Een enkele keer zie je ook hoe het plaats delict ontstaat. Iedere druppel bloed in beeld heeft een functie, maar als je ook maar enigszins twijfelt of je na deze pilot nog kunt slapen, begin er dan vooral niet aan. NBC is wel zo vriendelijk om de waarschuwing viewer discretion adviced te tonen, net voor de momenten dat de actie begint.

Blijven kijken? Zeker! We zijn helemaal fan van Mads Mikkelsen in deze rol. Natuurlijk weten we door Silence of the Lambs dat de FBI-agent er ooit in zal slagen om de kannibaal achter tralies te krijgen. Wij zijn reuze benieuwd welke psychologische spelletjes we nog voorgeschoteld gaan krijgen. Maker Bryan Fuller heeft al een aantal seizoenen in zijn hoofd, dus we kunnen nog even vooruit.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.