Credits: NBCCredits: NBC

Growing up Fisher: pilot

door • 25/02/2014 • RecensiesReacties (0)345

Cast J.K. Simmons, Jenna Elfman, Eli Baker en Ava Deluca-Verley
Genre Komedie
Speelduur 20 minuten
Première 23 Februari
Zender NBC (Amerika)

Plot Aan het hoofd van het doodnormale Fisher-gezin staat vader Mel (J.K. Simmons), hij is advocaat én blind. Mel heeft twee kinderen met zijn vrouw Joyce (Jenna Elfman), met wie hij net in een scheiding ligt. Zijn zoon Henri (Eli Baker) is altijd zijn paar ogen geweest. Maar nu hij op zichzelf is gaan wonen, heeft Mel blindengeleidehond Elvis gekregen. Hoewel Elvis in het begin voor wat jaloezie en irritatie zorgt, komt het gezin er snel achter dat hij een extra toevoeging zal zijn.

Opvallend Er zijn twee pilot-afleveringen gemaakt. Eentje met Parker Posey als moeder Joyce Fisher en de andere met Jenna Elfman. Posey is gestopt, zodra de serie werd opgepikt voor een deel van het eerste seizoen. Jenna Elfman heeft de rol overgenomen, iets wat niet lekker is gevallen bij de (nu al bestaande) fans van de serie. Zij vonden Posey een betere kandidaat voor de rol.

Waarom wel? De serie is ontzettend lief en laat ons met een warm gevoel achter. Growing Up Fisher probeert niet overdreven grappig te zijn, en dat houdt de grappen die er gemaakt worden juist leuk. De manier waarop beide kinderen met hun ouders omgaan is ook weer eens wat anders. We zijn inmiddels gewend dat tieners in series lastig zijn en vrijwel altijd hun ouders haten. In Growing Up Fisher niet, ze respecteren hun ouders en het is duidelijk te merken dat ze een goede band hebben. En natuurlijk niet te vergeten: Elvis, de hond, is ongelooflijk leuk om naar te kijken.

Waarom niet? Een lieve serie is heel erg leuk, maar is dat het enige wat het is? Een blinde man die een geleidehond krijgt en in een scheiding ligt zou heel veel verschillende richtingen op kunnen, alleen in de pilot is nog niet te zien welke richting dat precies zou zijn. Als het blijft zoals het nu is, dan is het zo een vergeten serie in de wereld van al die komedieseries die wel een duidelijke stempel hebben.

Blijven kijken? De serie is met zijn zachtheid en lieve humor een goede afleiding van alle drama- en actieseries die iedereen volgt. Het kan dus geen kwaad om nog een paar afleveringen te kijken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.