Credits: TBSCredits: TBS

Ground Floor: seizoen 1

door • 11/04/2014 • RecensiesReacties (0)435

Cast  Skylar Astin, James Earl, Rene Gube, Briga Heelan, Rory Scovel, Alexis Knapp en John C. McGinley
Genre Komedie
Speelduur 25 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender TBS (Amerika)
Awards Geen

Plot Brody (Skylar Astin) is een jonge, succesvolle bankier bij Remington Trust, die echt voor zijn werk leeft. Dan ontmoet hij Jenny (Briga Heelan), die in hetzelfde gebouw werkt, maar er als onderhoudsmedewerker een hele andere levensstijl op nahoudt. Hoewel hun collega’s het hen afraden, beginnen de twee een eigenlijk onmogelijke romance.

Memorabele quote Brody: “This is where we first said: I love you.”
Jenny: “Yeah! It’s our love dumpster.”

Opvallend De aflevering Woman on Top was een kleine Pitch Perfect-reünie. Vaste castleden Skyler Astin en Alexis Knapp waren natuurlijk in de zangfilm te zien, maar in deze aflevering verscheen ook Anna Camp als de ex van Brody, terwijl ze in het echt juist het vriendinnetje van Astin is.

Hoe zit het in elkaar? Eigenlijk gaat Ground Floor gewoon van het Upstairs, Downstairs principe uit. In de kelder werken de mindere onderhoudsmedewerkers en helemaal boven in het gebouw van Remington Trust zitten de bankiers. Beneden loopt iedereen er casual bij en in het penthouse zitten de mannen strak in het pak. Alles draait om het verschil tussen de twee ‘klassen’  en de romance tussen Brody en Jenny is de brug tussen de verschillende werelden.

Waarom wel? We moeten het Bill Lawrence, die ook de maker van Cougar Town en Scrubs is, nageven: hij heeft Skylar Astin en Briga Heelan perfect gecast. De twee zijn inderdaad tegenpolen, maar toch is de chemie voelbaar en ze vullen elkaar leuk aan in komische situaties. Ook de meeste andere personages zijn leuk genoeg om naar te blijven kijken, met elke aflevering gingen wij zelfs meer aan ze wennen. Dat lijkt toch altijd wel Lawrence’s kracht: hij creëert karakters waarmee we om de een of andere reden altijd willen rondhangen.

Waarom niet? Na tien afleveringen, wat helemaal niet zoveel is, hebben we alles wel gezien. Natuurlijk, running gags zijn leuk, maar die van Ground Floor slaan gewoon niet altijd even goed aan. Vooral Harvard en zijn waanideeën over hem en Jenny zijn we inmiddels wel zat. Ook de seksgrappen die in de pilot al niet grappig waren, zijn er niet beter op geworden in de rest van het seizoen. Het is toch een beetje plat. Wij willen wel wat gewaagdere grappen en meer satirische humor zien.

Blijven kijken? Een cliffhanger willen we het niet noemen, maar wie na de finale benieuwd is hoe het verder gaat met Brody en Jenny, moet zeker verder kijken. Anders was één seizoen meer dan genoeg.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.