Credits: TBSCredits: TBS

Ground Floor: pilot

door • 09/11/2013 • RecensiesReacties (0)270

Cast Skylar Astin, James Earl, Rene Gube, Briga Heelan, Rory Scovel, Alexis Knapp en John C. McGinley
Genre Komedie
Speelduur 26 minuten
Première 14 november 2013
Zender TBS (Amerika)

Plot Brody (Skylar Astin) is een jonge, succesvolle bankier, die eigenlijk niets anders doet dan werken. Dan ontmoet hij Jenny (Briga Heelan), die in hetzelfde gebouw werkt, maar er een hele andere levensstijl op na houdt. Tot grote irritatie van hun collega’s beginnen de twee een eigenlijk onmogelijke romance. 

Opvallend Bill Lawrence, één van de bedenkers van Ground Floor, castte voornamelijk oude bekenden. Hij gaf Briga Heelan, die een terugkerende rol had in zijn komedie Cougar Town, de vrouwelijke hoofdrol en bracht ook Scrubs‘ John C. McGinley weer terug.

Waarom wel? Het concept van een romance tussen twee collega’s, de één in een chique penthouse-kantoor en de ander in de kelder, is niet per se vernieuwend, maar wel gewoon een leuke basis. Vooral Briga Heelan doet het goed als de zorgeloze en spontane Jenny. Zij maakt dan ook de leukste grapjes en zorgt voor de meest vermakelijke momenten.

Waarom niet? John C. McGinley speelt zijn rol prima, maar Mansfield is gewoon vervelend. Wat is dat toch met werkgerelateerde komedies en overdreven irritante en vreemde bazen? Het mag wel wat minder. Sowieso zijn er iets te veel typetjes op de werkvloer van Ground Floor, zoals de Aziatische Mike. Ook komen er te veel makkelijke seksgrappen voorbij, die al zo vaak gemaakt zijn en eigenlijk de eerste keer al niet leuk waren.

Blijven kijken? We zijn niet helemaal overtuigd, maar gezien Bill Lawrence heel wat succesvolle sitcoms heeft bedacht, geven we Ground Floor het voordeel van de twijfel.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.