Credits: NBCCredits: NBC

Grimm: seizoen 2

door • 22/05/2013 • RecensiesReacties (0)381

Cast David Guintoli, Russel Hornsby, Bitsie Tulloch, Silas Weir Mitchell, Sasha Rioz, Reggie Lee en Bree Turner
Genre Misdaad/horror
Speelduur 45 minuten
Aantal afleveringen 22
Zender NBC (Amerika)
Awards Geen

Plot Politieman Nick Burkhardt (David Guintoli) heeft de eigenschap geërfd om bovennatuurlijke schepsels waar te nemen, die vaak weinig goeds van plan zijn. Nadat hij hiermee leert om te gaan is de jacht geopend, maar Nick is zelf echter ook een gewilde prooi.

Memorable quote Nick: “What’s the not normal part?  Wu: “Everything else.”

Opvallend Ondanks dat Grimm volgens sommigen veel overeenkomt met successerie Supernatural, scoorde het eerste seizoen vrij laag in de kijkcijfers. Dit tweede seizoen doet het gelukkig een stuk beter.

Hoe zit het in elkaar? In tegenstelling tot het eerste seizoen zit het tweede seizoen van Grimm op meerdere vlakken een stuk beter in elkaar. Ten eerste uiteraard qua verhaal. Was het in het eerste seizoen voornamelijk een geval van elke week een nieuw monster en hoe ga ik hiermee om, wordt er in dit seizoen meer focus gelegd op het grotere plaatje. Wat natuurlijk een logische stap is na het afronden van een eerste seizoen, maar lang niet alle series volgen deze logische stap. Grimm gelukkig dus wel.

Waarom wel? Grimm brengt nou net datgene wat de meeste misdaadseries niet hebben: vermaak. Door een politieserie te combineren met bovennatuurlijke en fabelachtige monsters heeft deze serie een overduidelijke extra dimensie waarmee het nog alle kanten op kan gaan. Ook de manier van overbrengen is aangescherpt, de acteurs komen natuurlijk en geloofwaardig over, ondanks dat de serie letterlijk uit fabeltjes bestaat. De ondersteunende rol van Russel Hornsby (Hank Griffin) krijgt dit seizoen veel meer waarde en zelfs de soms wat norse hoofdpersoon Nick Burkhardt wekt met zijn optredens een stuk meer sympathie onder kijkers. Grimm is daardoor ook dit seizoen een opvallende serie in zijn genre, waarvan er ongetwijfeld nog een paar seizoenen, vol monsterlijke gebeurtenissen, zullen volgen.

Waarom niet? Het enige kritiekpuntje wat gemaakt kan worden op deze vermakelijke serie is dat de special effects soms nogal wat te wensen overlaten. De leuk verzonnen monsters, waarvan er overigens velen zijn terug te leiden naar de creaties van de echte gebroeders Grimm, zien er soms uit alsof ze zo uit de lokale feestwinkel zijn gestapt. En dat is toch wel een klein beetje een afknapper. Wat dat betreft kunnen de makers van Grimm een voorbeeld nemen aan een serie als Supernatural, een vergelijkbaar monsterdrama.

Blijven kijken? Naarmate de serie vordert, word je als kijker steeds meer meegenomen in de mysterieuze wereld van Grimm. Het seizoen voldoet aan de spelregels van een goed seizoen en zorgt ervoor dat je meer wilt zien. En dat is goed nieuws, met het derde seizoen in aantocht. Kijken dus!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.