Credits: Ron Tom / ABCCredits: Ron Tom / ABC

Grey’s Anatomy: seizoen 9

door • 17/05/2013 • RecensiesReacties (0)313

Cast Ellen Pompeo, Patrick Dempsey, Sandra Oh, Chandra Wilson, Sara Ramírez, Justin Chambers, Jessica Capshaw en Kevin McKidd
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 24
Zender ABC (Amerika) en Net 5 (Nederland)
Awards People’s Choice Award voor Favoriete Dramaserie en Favoriete Drama Actrice (Ellen Pompeo)

Plot De verschrikkelijke vliegtuigcrash laat zijn sporen na. Christina (Sandra Oh) vindt het tijd om van ziekenhuis te wisselen, Mark (Eric Dane) vecht voor zijn leven en Meredith (Ellen Pompeo) probeert de dood van haar zusje Lexie (Chyler Leigh) te verwerken. Owen (Kevin McKidd) en Christina proberen hun huwelijk in stand te houden en de overlevenden van de crash proberen samen het ziekenhuis van faillissement te redden.

Memorable quote  Catherine tegen Jackson: “Now give your mama a kiss Jackson, she just bought you a hospital.”

Opvallend De titel van elke aflevering is gebaseerd op de titel van een liedje. Zo werden door de seizoenen heen titels van muziek van bijvoorbeeld The Beatles, ABBA en Stevie Wonder gebruikt. De titel van de finale van seizoen negen, Perfect Storm, komt van het gelijknamige liedje van Evidence.

Hoe zit het in elkaar? Acht jaar volgden we het wel en wee in het Grey Sloan Memorial Hospital, maar de vliegtuigcrash van vorig seizoen was de druppel die de emmer van rampen deed vollopen voor Christina Yang. Begin dit seizoen besloot ze daarom niet langer in Seattle te blijven, maar over te stappen naar een ziekenhuis in Minnesota. Waar de fans even bang waren dat we haar niet meer zouden zien, stelden de makers van Grey’s Anatomy ons al snel gerust. Voor het eerst zagen we namelijk de gebeurtenissen in twee verschillende ziekenhuizen.

Waarom wel? Grey’s Anatomy blijft de perfecte balans houden tussen drama en komedie, tussen liefde en verdriet. Niet iedereen krijgt altijd een happy end en dat maakt het wat echter. Bailey is wat zachter geworden, maar komt nog steeds met hilarische opmerkingen. De chemie tussen Ellen Pompeo (Meredith) en Sandra Oh (Christina) werkt nog steeds perfect en maakt de serie helemaal af.

Waarom niet? Na negen seizoenen hebben de dokters van het Grey Sloan Memorial Hospital wel heel veel rampen meegemaakt: van een vliegtuigcrash tot een schietdrama, om over bizarre patiëntsituaties nog maar niet te spreken. Dit maakt het niet altijd even geloofwaardig, want hoeveel rampen kan een mens meemaken in zijn leven? Eerlijk is eerlijk, dat gebeurt in bijna alle series. Toch begint hierdoor de koek na negen jaar misschien wel een beetje op te raken.

Blijven kijken? Absoluut! We kunnen maar niet genoeg krijgen van de sarcastische Christina Yang, de paranoïde April Kepner en de hilarische Miranda Bailey. Bovendien is bedenkster en schrijfster Shonda Rhimes een kei met cliffhangers, waardoor je elke seizoensfinale hoe dan ook weer wil weten hoe het afloopt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.