Credits: Eric McCandless / ABCCredits: Eric McCandless / ABC

Grey’s Anatomy: seizoen 10

door • 16/05/2014 • RecensiesReacties (0)604

Cast Patrick Dempsey, Ellen Pompeo, Sara Ramirez, Jessica Capshaw, Sandra Oh, Kevin McKidd, Justin Chambers, Sarah Drew, Jesse Williams, Camilla Luddington, Chandra Wilson en James Pickens Jr.
Genre Medisch drama
Speelduur 43 minuten
Aantal afleveringen 24
Zender ABC (Amerika) Net 5 (Nederland)
Awards geen

Plot 
Nadat de heftige storm is gaan liggen, komt alles in Grey Sloan Memorial weer langzaamaan op gang. Terwijl Meredith (Ellen Pompeo) en Derek (Patrick Dempsey) hun nieuwe zoontje verwelkomen, moet Webber (James Pickens Jr.) herstellen van zijn operatie. Callie (Sara Ramirez) wil vanwege Arizona’s (Jessica Capshaw) one night stand met invallend arts Lauren niks met haar te maken hebben. De relatie van Owen (Kevin McKidd) en Cristina (Sandra Oh) is nog steeds voorbij en Cristina vindt het wel eens tijd worden dat Owen met andere mensen gaat daten. Het ziekenhuis heeft ondertussen nog steeds financiële problemen.

Memorable quote Cristina tegen Meredith: “You’re my person. I need you alive. You make me brave.”

Opvallend Nog voordat het seizoen begon, maakte Sandra Oh bekend dat zij na dit jaar de serie zou verlaten. Na tien seizoenen moeten we Cristina Yang helaas echt gaan missen!

Hoe zit het in elkaar? Grey’s Anatomy is een echte ziekenhuisserie. Elke afleveringen staan een aantal patiënten centraal en daar omheen ontstaan verhaallijnen die meestal ook betrekking hebben op de artsen en co-assistenten van het ziekenhuis. Ook de onderlinge relaties tussen de artsen spelen een grote rol en er is er genoeg ruimte voor persoonlijke verhaallijnen. Elke aflevering begint en eindigt met een voice over, meestal met de stem van Meredith, die betrekking heeft op meerdere verhaallijnen van de desbetreffende aflevering.

Waarom wel? Na al die jaren blijft het fijn om naar Grey’s Anatomy te kijken. Een hele hoop personages zitten er al zo lang in, dat wij echt van ze zijn gaan houden en ontzettend meeleven als er iets met hen gebeurt. En zoals gezegd is dit het laatste seizoen met Cristina Yang, dus dit is onze laatste kans om nog te genieten van dit geweldige personage. De manier waarop ze de serie verlaat is erg mooi en tijdens haar laatste aflevering zal menig kijker het, net zoals wij, dan ook niet drooghouden.

Waarom niet? Na tien jaar blijkt het soms moeilijk te zijn om origineel te blijven. Daarbij zijn sommige verhaallijnen wat eentonig en voorspelbaar, of juist heel ongeloofwaardig. Gelukkig bevat elk seizoen ook een aantal sterke en interessante verhaallijnen, maar de schrijvers moeten oppassen dat het niet teveel op een langlopende soap gaat lijken.

Blijven kijken? Jazeker! Er zijn nog genoeg personages waarvan we graag willen weten wat er verder met hen gaat gebeuren. Na al die jaren voelt de cast van Grey’s Anatomy als een soort familie en die willen wij nog niet kwijt!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.