Credits: USA NetworkCredits: USA Network

Graceland: seizoen 1

door • 16/09/2013 • RecensiesReacties (0)463

Cast Aaron Tveit, Daniel Sunjata, Vanessa Ferlito, Serinda Swan, Manny Montana, Brandon Jay McLaren, Pedro Pascal en Vincent Laresca
Genre Drama/misdaad
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 12
Zender USA Network (Amerika)
Awards  Geen

Plot Agenten van drie verschillende bureaus, waaronder de FBI, leven samen in een strandhuis in Zuid-Californië. Ze zijn allemaal in Graceland, zoals het huis genoemd wordt, als undercover agenten. Wanneer er één gewond raakt bij een schietpartij en noodgedwongen moet onderduiken, neemt rookie Mike (Aaron Tveit) zijn plaats in. Mike komt net van de academie en zou eigenlijk een baan in Washington krijgen. Hoewel hij de beste van zijn klas was, komt hij er op zijn eerste werkdag al achter dat het werk een stuk zwaarder is dan hij had kunnen voorzien.

Memorabele quote Paige: “In a place like Graceland, sometimes it’s good to keep secrets.”

Opvallend Jeff Easton had oorspronkelijk een type a la Patrick Swayze in zijn hoofd voor de rol van Briggs. Niet bepaald de eerste associatie die je zou hebben bij Daniel Sunjata. Maar de acteur maakte zoveel indruk dat de maker van Graceland zijn plannen omgooide.

Hoe zit het in elkaar? Beach mansion Graceland zou een woning uit een real life soap als Laguna Beach of The Vineyard kunnen zijn. De zes bewoners ervan leven ook het leven van mensen uit zo’n realityserie. Het voornaamste verschil is dat ze tussen het surfen door meer bezig zijn met boeven vangen dan met hun liefdesleven.

Waarom wel? De ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Iedere aflevering worden er wel een paar drugsbaronnen opgerold of bendes afgeknald. De bewoners van het huis zijn stuk voor stuk alphamannetjes en -vrouwtjes, dus dat botst vaak lekker in razendsnelle en spitsvondige dialogen. De personages en het verhaal hebben wellicht niet meer diepgang dan GTST, maar de serie heeft ook dezelfde doorkijkfactor als onze nationale soap.

Waarom niet? De regisseur heeft weinig smaak. Deze serie heeft de lelijkste cuts sinds de laatste keer dat Miley Cyrus naar de kapper ging. Belangrijker nog: omdat er humor, actie en suspense in moet zitten, is de verhaallijn vaak net iets te ongeloofwaardig. Mike redt zich door de twaalf afleveringen heen wel heel vaak uit schiet- en steekpartijen. Bovendien blijft zijn haar altijd feilloos in model, ook al heeft hij net ternauwernood een shootout in een vervallen loods overleefd.

Blijven kijken? Toch maar niet. De pilot was veelbelovend. Daarna zakte de serie in en kwam die dip niet meer te boven. We hebben het seizoen uitgekeken, maar ons geduld houdt een keer op.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.