Credits: USA NetworkCredits: USA Network

Graceland: pilot

door • 03/05/2013 • RecensiesReacties (0)692

Cast Aaron Tveit, Vanessa Ferlito, Daniel Sunjata, Serinda Swan, Stephen L. Cohen, Brandon Jay McLaren, Pedro Pascal, Jenn Proske en Manny Montana
Genre Drama/misdaad
Speelduur 61 minuten
Première 6 juni 2013
Zender USA Network (Amerika)

Plot Agenten van drie verschillende bureaus, waaronder de FBI, leven samen in een strandhuis in Zuid-Californië. Ze zijn allemaal in Graceland, zoals het huis genoemd wordt, als undercover agenten. Wanneer er één gewond raakt bij een schietpartij en noodgedwongen moet onderduiken, neemt rookie Mike (Aaron Tveit) zijn plaats in. Mike komt net van de academie en zou eigenlijk een baan in Washington krijgen. Hoewel hij de beste van zijn klas was, komt hij er op zijn eerste werkdag al achter dat het werk een stuk zwaarder is dan hij had kunnen voorzien.

Opvallend Graceland is gebaseerd op waargebeurde verhalen. Alleen het verhaal waar het huis en de titel zijn naam aan hebben te danken, is dan weer niet waar. Wie slim is, had het vast al door. Graceland is inderdaad een verwijzing naar Elvis Presley’s gelijknamige mansion. De voorgaande bewoner van het strandhuis was een Elvis-fan en dus vonden de agenten deze naam wel toepasselijk. Leuk bedacht door maker Jeff Eastin, wij geloofden het bijna.

Waarom wel? De pilot van Graceland doet alles wat hij moet doen. De personages worden goed geïntroduceerd en ook wordt er meteen spanning opgebouwd, die er uiteindelijk voor zorgt dat we meer willen. De makers zetten vooral Mike (Aaron Tveit) en FBI-legende Paul (Daniel Sunjata) goed neer. Het zijn interessante personages, waartussen zeker spanning en problemen gaan ontstaan. Wij verwachten dan ook dat daar de kracht van Graceland gaat liggen. Verder is de combinatie van het zonnige strandleven en de keiharde realiteit van undercover zijn wel fijn. Het zorgt ervoor dat we af en toe ook even rustig kunnen kijken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de sterke plottwist die zelfs wij niet zagen aankomen.

Waarom niet? Hoewel het niet de beste pilot is die we dit jaar hebben gezien, is er toch weinig op USA Networks nieuwste serie aan te merken. Ja, het is en blijft een misdaadserie vol FBI-agenten, maar het is echt één van de betere in het genre. Het enige dat ons stoorden was het af en toe experimentele werk van de regisseur. Hij kiest er soms voor om beelden door elkaar te laten faden en daarbij felle kleuren te gebruiken. Die keuze heeft vast iets te maken met het zonnige Californië, waar de serie zich afspeelt, maar leidt ons alleen maar af.

Blijven kijken? De slimme twist in de laatste minuut van de pilot zorgt ervoor dat we geen keuze hebben, dat wordt dus doorkijken. Het eerste seizoen van Graceland begint op 6 juni.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.