Credits: Melissa Moseley / NetflixCredits: Melissa Moseley / Netflix

Grace and Frankie: pilot

door • 19/05/2015 • RecensiesReacties (0)705

Cast Jane Fonda, Lily Tomlin, Sam Waterston, Martin Sheen, Brooklyn Decker, Ethan Embry, June Diane Raphael en Baron Vaughn
Genre Komedie
Speelduur 35 minuten
Première 8 mei 2015
Zender Netflix

Plot De levens van Grace (Jane Fonda) en Frankie (Lily Tomlin) staan plotseling op hun kop, wanneer hun mannen onthullen dat ze homoseksueel zijn en met elkaar willen trouwen. De elegante Grace en de vrijgevochten, excentrieke Frankie zijn nooit vriendinnen geweest, maar na dit voorval krijgen de twee vrouwen een onverwachte band.

Opvallend De vier acteurs die de hoofdrollen vertolken, hebben eerder allemaal samengewerkt met Aaron Sorkin. Martin Sheen en Lily Tomlin voor The West Wing, Jane Fonda en Sam Waterston voor The Newsroom.

Waarom wel? Het is verfrissend: een sitcom waarbij ouderen, want ze zijn toch echt al 70+, de hoofdrol vertolken. Meer dan een leuke bijrol is het vaak namelijk niet. De plot van de serie is direct duidelijk, wanneer Sol (Sam Waterston) en Robert (Martin Sheen) hun vrouwen plotsklaps laten weten hen te verlaten en met elkaar te willen trouwen. En dat in een restaurant. Bam! Daarmee zitten we direct midden in het verhaal. Hoewel het een sitcom is, wij hebben een aantal keer moeten grinniken om de oneliners die deze ‘bejaarden’ eruit gooiden, draait het ook om de emoties die het nieuws met zich meebrengt. Grace uit haar boosheid jegens Robert en Sol laat blijken dat hij het lastig vindt om de heartbroken Frankie pijn te doen. De chemie tussen Fonda en Tomlin is vanaf de eerste minuten dik in orde, zelfs wanneer overduidelijk is dat de twee vrouwen helemaal niets met elkaar hebben. Ze hebben compleet verschillende karakters, wat leidt tot een komische scène, inclusief drugs, op het strand, wanneer ze beiden naar het gezamenlijk aangeschafte strandhuis vluchten.

Waarom niet? De basis van de serie is goed: het is interessant om te zien hoe het leven verder verloopt, wanneer je man op 70-jarige leeftijd besluit om nog voor zichzelf te kiezen. We nemen graag een kijkje in het leven van de oudere vrouw en de oudere homoseksuele man, maar in Grace and Frankie mag het soms wel wat échter. We begrijpen dat het een sitcom is, maar toch. De relatie tussen Sol en Robert kan wel wat meer passie gebruiken, zeker gezien het feit dat ze pas na twintig jaar echt voor elkaar durven kiezen. En de scènes met de kinderen voelen geforceerd grappig, terwijl dat niet nodig is.

Blijven kijken? We zeggen voorzichtig ‘ja’. De sitcom heeft zeker potentie, maar we weten nog niet zeker of het een blijvertje is tussen alle andere series die we op dit moment volgen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.