Credits: Jessica Miglio / FOXCredits: Jessica Miglio / FOX

Gotham: pilot

door • 25/09/2014 • RecensiesReacties (0)647

Cast Ben McKenzie, Donal Logue, Zabryna Guevara, Sean Pertwee, Jada Pinkett Smith, David Mazouz, Erin Richards, Robin Lord Taylor, Victoria Cartagana en Camren Bicondova
Genre Thriller/drama
Speelduur 49 minuten
Première 22 september 2014
Zender FOX (Amerika)

Plot De nieuwste aanwinst van Gotham City Police Department, Detective James Gordon (Ben McKenzie), moet een team vormen met Harvey Bullock (Donal Logue) om één van de belangrijkste politieonderzoeken die de stad ooit gekend heeft op te lossen: de brute moord op Thomas en Martha Wayne. Tijdens het onderzoek ontmoet Gordon de zoon van het echtpaar, Bruce (David Mazouz), die nu wordt verzorgd door zijn butler Alfred Pennyworth (Sean Pertwee). Na deze ontmoeting is Detective Gordon des te meer gemotiveerd om de zaak op te lossen.

Opvallend In deze eerste aflevering van Gotham worden we al meteen aan een flinke hoeveelheid bad guys voorgesteld die vrijwel allemaal wel eens voorbij zijn gekomen in een Batman-film. Velen van hen zijn dus schijnbaar ook al vroeg met hun “loopbaan” begonnen. Zo maken we onder andere kennis met Catwoman, The Penguin, Poison Ivy en The Riddler. Het zal ongetwijfeld een kwestie van tijd zijn voordat we ook The Joker in zijn jonge jaren voorbij zullen zien komen.

Waarom wel? De films van Batman zijn over de decennia heen al in vele varianten voorbij gekomen en hoewel The Dark Knight Rises nog op ons netvlies staat, komt er alweer een volgende film met weer een andere acteur die de hoofdrol zal vertolken. Het is hierdoor verfrissend om een nieuwe benadering van het verhaal te krijgen en te zien hoe de wereld van de films ooit is ontstaan. De sfeer van Gotham City is mooi in beeld gebracht met zijn grijze en grauwe uiterlijk, waardoor de kijker meteen doorheeft dat dit geen ideale plek is om te wonen. De cast is verder ook geweldig bij elkaar gezocht en wanneer je de verhalen kent, kan je bij sommigen zonder dat ze een woord zeggen al zien wie ze zijn. Het geheel zit mede hierdoor ijzersterk in elkaar en belooft daarmee veel goeds.

Waarom niet? Wanneer je onbekend bent met de verhalen van Batman, zal er meer tijd nodig zijn om erachter te komen wie wie is en welke rol zij zullen gaan vervullen binnen het geheel. Er gebeurt ook erg veel in deze pilot om meteen een goed overzicht te kunnen krijgen. De makers proberen in rap tempo veel informatie aan de kijker te geven zodat er een beeld ontstaat van de wereld die we als kijker zullen gaan volgen. Dit maakt het geheel wat gehaast en het is dan ook hopen dat dit verderop in het seizoen wat tot rust zal komen.

Blijven kijken? Absoluut. Gotham bevat veel sterke punten en belooft te kunnen uitgroeien tot een mooie serie die het volgen meer dan waard is.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.