Credits: Warner BrosCredits: Warner Bros

Gossip Girl: seizoen 6

door • 22/03/2013 • RecensiesReacties (0)542

Cast Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle en Kaylee DeFer
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender The CW (Amerika)
Awards Nominatie People’s Choice Awards, USA (Favoriete Netwerk TV Drama)

Plot Het leven van de jonge elite in de Upper East Side, New York City wordt continue gevolgd door anonieme blogger Gossip Girl. Serena van der Woodsen verlaat New York, op zoek naar een frisse start. Blair Waldorf en Chuck Bass besluiten dat ze samen willen zijn, maar zullen ieder eerst hun eigen doel moeten behalen. Ivy Dickens en Lola Rhodes proberen om Lily Bass neer te halen, terwijl Nate Archibald probeert om Gossip Girl te ontmaskeren. Ondertussen werkt Dan Humphrey aan een nieuw boek, waarin hij alles blootgeeft over zijn vrienden en familie.

Memorabele quote Bart Bass: “Where are you going? Does Blair need you to come over to kill a spider?”

Opvallend Kristen Bell deed 6 seizoenen lang de voice-over van Gossip Girl, maar kwam nooit in beeld. Tót de series finale, waarin ze samen met Rachel Bilson een cameo maakt.

Hoe zit het in elkaar? De jonge elite wordt gevolgd door alziend oog, maar anonieme blogger Gossip Girl (wiens identiteit wordt onthuld in de series finale). Gossip Girl vertelt verhalen over de personages, die vooral van het ene feestje naar het andere gaan en daarnaast te maken hebben met familieproblemen, onderlinge ruzies en de nodige jaloezie.

Waarom wel? Net als in ieder ander seizoen van Gossip Girl halen ze weer alles uit de kast. De karakters zijn altijd van top tot teen gestyled. Alleen al het bekijken van de garderobes van de personages, die allemaal een eigen stijl hebben, is genieten. Maar ook New York speelt een grote rol in de serie. Doordat de makers van Gossip Girl toegang krijgen tot de mooiste locaties, is het decor altijd schitterend. Wij vonden het fijn om ons wekelijks onder te dompelen in de glamoureuze levens van ‘Manhattan’s elite’.

Waarom niet? De verhaallijnen en sluwe plannen zijn af en toe net iets te ongeloofwaardig en leiden tot een heleboel drama. Ook wordt de persoon achter Gossip Girl onthuld in de series finale, een keuze waar niet iedere kijker het mee eens is. Toch zouden wij nu elk seizoen terug willen kijken om te zien of de gebeurtenissen wel allemaal kloppen met de uiteindelijke onthulling.

Blijven kijken? Helaas, dit was het zesde en laatste seizoen van Gossip Girl. Gelukkig is de DVD-box sinds 20 maart uit en daarop staan ook nog eens leuke extra’s. De castleden blikken terug op de hele serie en delen alle setroddels met je.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.