Credits: NetflixCredits: Netflix

Onze Golden Globes: wie er moeten/gaan winnen

door • 12/01/2014 • FeaturesReacties (0)380

De mooie jurken hangen al klaar en de dankwoorden moeten gauw afgemaakt worden, want vanavond worden de Golden Globes voor de 71ste keer uitgereikt. Hoofdredacteuren Kirsten en Steffie vertellen wie er moeten winnen, maar voorspellen ook wie er gaan winnen.

Er kan er maar één per categorie de winnaar zijn. En ja, dat is soms totaal niet eerlijk. In sommige gevallen waren we het met de nominaties al niet eens helemaal eens. (Waarom wel Michael Sheen, maar geen Lizzy Caplan?) Daarom nu een spelletje wie er moeten winnen vs wie er gaan winnen.

BESTE DRAMASERIE
Moet winnen: Konden we in de voorgaande jaren altijd trouw op Homeland stemmen, nu is de serie niet eens genomineerd, en terecht ook. Onze nieuwe favoriet is daarom House of Cards, één van de beste nieuwe dramaseries van 2013 en dus zeker deze titel wel waard.

Gaat winnen: Gek genoeg won Breaking Bad nog nooit de meest prestigieuze Golden Globe. Gezien dit de allerlaatste kans is en het slotseizoen ook wel verschrikkelijk goed was, zetten wij in op de AMC-dramaserie. De Hollywood Foreign Press Association moet nu toch wel eens toegeven.

BESTE VROUWELIJKE HOOFDROL in een DRAMASERIE
Moet winnen: Geen Claire Danes meer, dus dat betekent dat eigenlijk iedereen weer kans maakt op de prijs. Een hoop van onze favoriete actrices strijden om de eer, dus kiezen is moeilijk. Laten we voor Kerry Washington gaan, want die is wel geweldig als Olivia Pope in Scandal.

Gaat winnen: Hoe goed Kerry ook is, Tatiana Maslany speelt zoveel rollen in Orphan Black, dat zij vast en zeker met een Golden Globe naar huis gaat. Dat vinden wij trouwens ook helemaal niet erg, hoor.

BESTE MANNELIJKE HOOFDROL in een DRAMASERIE
Moet winnen: Het enige mogelijke antwoord is natuurlijk Kevin Spacey. Natuurlijk zijn er genoeg andere goede acteurs genomineerd, maar niemand speelt zoals Spacey. Niet kijken naar hem is onmogelijk en er is ook geen acteur die zo goed de vierde muur kan doorbreken als hij.

Gaat winnen: Niemand is populairder bij de stemmers dan een grote filmacteur die een stap naar het kleine scherm maakt en daar ook meteen de allerbeste is. Kevin Spacey gaat dus ook gewoon winnen.

BESTE VROUWELIJKE BIJROL in een SERIE, MINISERIE of TV-FILM
Moet winnen: Hayden Panettiere heeft ons ontzettend verbaasd in Nashville. Ze blijkt dus echt gewoon een goede actrice te zijn die een personage met twee kanten kan spelen. Toch vonden we Monica Potter beter in Parenthood, zij was echt de ster in het vierde seizoen en ontroerde ons week na week.

Gaat winnen: In deze categorie gaat het al maanden over Monica Potter. Eerst omdat ze gepasseerd werd bij de nominaties voor de Emmy Awards, vervolgens omdat ze eindelijk wel genoemd werd. Nu zal ze winnen ook.

BESTE MANNELIJKE BIJROL in een SERIE, MINISERIE of TV-FILM
Moet winnen: We’re all about House of Cards, en dus gunnen we Corey Stoll dit beeldje. Niet omdat ‘ie nou zo leuk is, want hij speelt een nare vent, maar doet dat wel vol overtuiging.

Gaat winnen: We zijn toch bang dat deze prijs naar de enige genomineerde uit een tv-film gaat: Rob Lowe. Behind the Candelabra doet het zo goed dit awardseizoen, dat kan haast niet missen.

BESTE KOMEDIESERIE
Moet winnen: Deze categorie begint een beetje saai te worden met constant de usual suspects. Wij kiezen dan maar weer voor Girls, ook al was het tweede seizoen lang niet zo leuk als het eerste. Toch is deze komedieserie in ieder geval nog gewaagder en grappiger dan de andere genomineerden.

Gaat winnen: Als de kiezers er zo makkelijk over denken als wij, gaan de meiden van Girls gewoon weer met de prijs naar huis. Dat gebeurde destijds ook steeds met Sex and the City, dus waarom niet?

BESTE VROUWELIJKE HOOFDROL in een KOMEDIESERIE
Moet winnen: Nou, dan toch nog maar een keer Girls en dus Lena Dunham. Zij is praktisch de hele serie en vorig jaar had ze zo’n lieve speech, dat we haar nog wel een keer op het podium willen zien.

Gaat winnen: Veep-actrice Julia Louis-Dreyfus is bij de Emmy’s onverslaanbaar, maar een Golden Globe won ze nog niet. Vanavond wel, denken wij. De show vinden wij dan wel niet grappig, Louis-Dreyfus is dat overduidelijk wel.

BESTE MANNELIJKE HOOFDROL in een KOMEDIESERIE
Moet winnen: Het is ons eigenlijk om het even, gezien wij niet bepaald ware komedieliefhebbers zijn. Toch waren we vorig jaar heel blij met House of LiesDon Cheadle, maar we gunnen het Jason Bateman ook wel met zijn Arrested Development-comeback.

Gaat winnen: Wij denken dat de Hollywood Foreign Press Association wel eens toe is aan iets anders. Laat daar nou net Andy Samberg zijn. Lucky him!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.