Credits: ShowtimeCredits: Showtime

Golden Globes: onterecht over het hoofd gezien

door • 12/12/2013 • FeaturesReacties (0)288

Eindelijk zijn de Golden Globe-nominaties er, maar zoals altijd is de Hollywood Foreign Press Association wat acteurs en actrices vergeten. Hoofdredacteur Steffie zet degenen die onterecht over het hoofd werden gezien op een rijtje.

Deze zomer had ik wat te klagen nadat de Emmy-nominaties bekend werden, maar bij de Golden Globes kunnen ze er ook wat van. Wat is nou een awardshow zonder Claire Danes? De afgelopen jaren domineerde zij terecht in de categorie Beste Actrice met twee Globes, twee Emmy’s, een SAG Award en een handvol prijzen die er iets minder toe doen. Oké, Homeland is niet meer wat het geweest is, maar dat is echt niet Claire’s schuld.

Hetzelfde verhaal met Mad Men. Het was een vreemd seizoen, maar Don Draper is Don Draper. En Don Draper is vooral ook Jon Hamm. Sinds 2007 werd hij vijf keer genomineerd en won hij éénmaal. In al die jaren is hij absoluut niet slechter gaan spelen. Zelfs in afwezigheid schittert hij. Dat James Spader in de categorie voor Beste Acteur wel is genomineerd, maakt het alleen maar vreemder. Hoe vermakelijk zijn rol ook, hij is absoluut niet gewaagd aan Hamm. Maar er gebeuren meer gekke dingen in die categorie. Heeft iemand Emmy-winnaar Jeff Daniels gezien?

Wat een liefde voor House of Cards. Dat vind ik echt heel fijn, maar waar is Kate Mara? Robin Wright kreeg wel een nominatie, niet dat ze niet goed is, maar die heeft ze vast vooral aan haar naam te danken. Nieuwkomer Kate Mara is de echte vrouwelijke ster in Netflix’ nieuwe politieke drama. Wie in haar eerste grote rol zulk goed tegenspel levert aan Kevin Spacey verdient op z’n minst een nominatie.

Gelukkig zijn er ten opzichte van de Emmy’s wel een paar dingen ten goede veranderd. Waar ik in de zomer nog baalde dat Hayden Panettiere en Monica Potter misten, dingen zij nu gelukkig wel mee naar een prijs. Echt gelukkig zal ik alleen toch niet worden, want weer zijn Rectify’s Aiden Young en Abigail Spencer nergens te vinden.

Welke acteurs en actrices missen jullie tussen de genomineerden?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.