Credits: CBSCredits: CBS

Golden Boy: seizoen 1

door • 20/05/2013 • RecensiesReacties (0)287

Cast Theo James, Kevin Alejandro, Bonnie Somerville, Holt McCallany, Stella Meave, Chi McBride en Ron Yuan
Genre Misdaad/drama
Speelduur 45 minuten
Aantal afleveringen 13
Zender CBS (Amerika)

Plot Kijk mee over de schouders van aanstormend politieman Walter Clark (Theo James) en beleef hoe hij, binnen een periode van slechts zeven jaar, op zijn 34ste de jongste politiecommissaris aller tijden wordt in New York City.

Memorable quote Don Owen: “This is not going to end until one of you is wearing a bullet.”

Opvallend In een wereld die ondertussen overstroomd van de misdaadseries besloot CBS toch vrolijk om er nog maar eentje bij te kwakken. Maar in tegenstelling tot de andere te lang lopende misdaadseries van het netwerk werd Golden Boy niet zo goed bekeken.

Hoe zit het in elkaar? De serie doet weinig meer dan de typische Amerikaanse politieman neerzetten en stikt dan ook van de stereotypes. Van de overload aan heldhaftigheid tot de oude ervaren partner van Walter, een oude rot in het vak die alles al heeft gezien ondertussen. Het is al allemaal al eens eerder gedaan. De serie probeert zich wel te onderscheiden van de rest van de politie/misdaadseries. Iedere aflevering vindt er namelijk een tijdsprongetje plaats waarbij er zeven jaar vooruit wordt geblikt naar de ondertussen gevestigde, maar jonge politiecommissaris Walter Clark. Zijn opgebouwde ervaringen door de jaren heen worden dan vervolgens in de desbetreffende aflevering, in de huidige tijd, behandeld.

Waarom wel? Ben jij een ongelooflijke fan van misdaadseries? Laat dan de overige drieëndertighonderd misdaadseries links liggen en zet Golden Boy op. In vergelijking met andere misdaadseries heeft deze serie toch net iets meer inhoud. De redelijk goed uitgelichte band met zijn zus Agnes (Stella Meave) en de eerdergenoemde tijdsprongen geven deze serie wat ons betreft toch een streepje voor op de rest in dit genre.

Waarom niet? Ben jij ook maar iets minder dan een ongelofelijke fan van misdaadseries? Geef deze serie dan geen seconde van je kostbare tijd op deze aardkloot. Los van de tijdsprongetjes, die wel uniek maar iedere aflevering toch min of meer hetzelfde zijn, brengt deze serie bar weinig. Een serie als The Wire was nog interessant voor een breed kijkerspubliek, inclusief de echte crimefanaten. Deze serie is verreweg te matig om de aandacht en interesse te blijven wekken van de gemiddelde kijker. Het is elke eerder gemaakte politieserie in een nieuw jasje. En daar zitten naar ons idee bar weinig mensen op te wachten.

Blijven kijken? Het drietal mensen dat na het eerste seizoen zit te wachten op het vervolg heeft helaas pech. CBS kondigde onlangs aan dat seizoen één van Golden Boy zowel het eerste als het laatste zal zijn. En dat is maar beter ook.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.