Credits: CBSCredits: CBS

Golden Boy: pilot

door • 26/02/2013 • RecensiesReacties (0)456

Cast Theo James, Chi McBride, Kevin Alejandro, Bonnie Somerville, Holt McCallany en Stella Maeve
Genre Drama/misdaad
Speelduur 42 minuten
Première 26 februari 2013
Zender CBS (Amerika)

Plot Walter William Clark Jr. (Theo James) is de up-and-coming man op de afdeling moordzaken van het New Yorkse politiekorps. De net tot detective gepromoveerde held koppelt een opmerkelijk oog voor detail aan een oneindige dosis zelfvertrouwen. Zijn door de wol geverfde partner Don Owen (Chi McBride) heeft moeite om hem met beide benen op de grond te houden. Het opstandige tienerzusje Agnes (Stella Maeve) bezorgt hem het nodige persoonlijke drama.

Opvallend Oorspronkelijk was Ryan Philippe gecast voor de hoofdrol. Omdat de Crash-acteur opzag tegen het drukke draaischema trok hij zich begin 2012 terug uit het project. Hij stak zijn tijd liever in een terugkerende gastrol in het vijfde en laatste seizoen van Damages.

Waarom wel? Sympathiek is anders, maar de jonge, arrogante detective Clark trekt je vanaf de eerste minuut de serie in. Zijn voortdurende neiging om de grenzen van het toelaatbare op te zoeken zorgen dat de aandacht niet verslapt. De samenwerking met een ietwat cynische ervaren rot als partner bewijst weer eens een werkende formule te zijn. Een glansrol is hier weggelegd voor Chi McBride. Weinig acteurs beschikken over een dodelijkere afkeurende blik.

Waarom niet? Golden Boy voegt voorlopig niets toe aan de waslijst van politieseries en -films met een good cop/bad cop-duo. Verder dan het herkauwen van talloze clichés komt het verhaal niet. Zusje Agnes woont samen met een foute vriend met losse handjes, Clark zelf heeft een licht trauma als achilleshiel en natuurlijk moet hij als rookie door een ontgroeningsproces heen. Al deze stoplappen zouden het schrijversteam vergeven kunnen worden als ze er een goed verhaal mee gevormd hadden. Helaas is dat niet het geval. Zelfs de broodnodige whodunnit-spanning ontbreekt.

Blijven kijken? We twijfelen nog. Deze pilot lijkt op een valse start. De standaard cliffhanger die je aan het einde van een pilot verwacht, blijft zelfs compleet achterwege. De aflevering begint en eindigt met een flashforward met een terugblikkende Walter van een paar jaar later. Dat doet wel vermoeden dat de makers al een langetermijnplanning in hun hoofd hebben. Misschien geven we de makers volgende week nog de kans om met een spannendere moordzaak te komen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.