Credits: NBCCredits: NBC

Go On: seizoen 1

door • 12/04/2013 • RecensiesReacties (0)364

Cast Matthew Perry, Laura Benanti, Julie White, Suzy Nakamura, Tyler James Williams, Brett Gelman, Sarah Baker en John Cho
Genre Komedie
Speelduur 21 minuten
Aantal afleveringen 22
Zender NBC (Amerika) Comedy Central (Nederland)

Plot Ryan King (Matthew Perry) presenteert een sportshow op de Californische radio. Het programma is reuze succesvol, maar Ryans gedrag op de redactie is onhoudbaar sinds het overlijden van zijn vrouw Janie. Om het verlies te verwerken schuift hij schoorvoetend aan bij een kleurrijke praatgroep onder leiding van amateur-psychologe Lauren (Laura Benanti).

Memorable quote Ryan King: “Thanks for listening, guys in prison and people whose tv’s are broken.”

Opvallend Weinig acteurs zitten zo vast aan een rol uit het verleden als Chandler Bing. Ehm, Matthew Perry bedoelen we natuurlijk. Friends-fans konden hun hart ophalen in de aflevering Matchup Problems, waarin voormalig tegenspeler Courteney Cox meespeelde. Als tegenprestatie neemt Perry een gastrolletje voor zijn rekening in het aankomende vijfde seizoen van Cougar Town.

Hoe zit het in elkaar? We volgen hoofdpersoon Ryan terwijl hij leert leven als weduwnaar. De meeste scènes spelen zich af in de praatgroep of op de redactie van radiozender K-BAL. Hoewel hij er geestelijk nog niet helemaal aan toe is, is er altijd wel een love interest. Zijn groepsgenoten, al snel zijn beste vrienden, hebben daarnaast af en toe hun eigen verhaallijntjes. Ook Lauren, die als begeleidster toch het goede voorbeeld zou moeten geven, heeft voortdurend gevraagd en ongevraagd advies nodig bij haar problemen.

Waarom wel? De mix tussen humor en serieuze problemen komt goed uit de verf. De focus ligt op het luchtige, maar de schrijvers zijn niet te beroerd om af en toe uit te pakken met persoonlijk drama. We moeten Perry meegeven dat hij een sympathieke Ryan neerzet. Hij heeft ontelbaar veel vervelende trekjes, op het onuitstaanbare af. Toch leven we altijd met hem mee.

Waarom niet? Als je een serie schrijft over een praatgroep dan kun je je heerlijk uitleven met verschillende types. Misschien waren de makers bang om over the top te gaan. Helemaal het basiskamp niet verlaten is een nog slechtere keuze. Hier had de serie gemaakt kunnen worden, maar de meeste personages blijven oppervlakkig. Dat is het ergste in het geval van Ryan. De hoofdpersoon is dan wel sympathiek, voor een man in therapie is zijn karakter niet erg diepgaand. Zelfs voor komediebegrippen.

Blijven kijken? We steunen Ryan King van harte tijdens zijn verwerkingsproces. Ooit stopt hij vast met het idealiseren van zijn overleden vrouw en kan hij zich weer volledig in een nieuwe relatie storten. Voor Matthew Perry ligt het anders. Zijn hoogtepunt ligt toch echt achter hem. Zo goed als bij Friends zal het nooit meer zijn. Go On? Wat ons betreft niet.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.