Credits: FoxCredits: Fox

Glee: seizoen 4

door • 10/05/2013 • RecensiesReacties (0)339

Cast Lea Michele, Chris Colfer, Cory Monteith, Darren Criss, Jane Lynch, Melissa Benoist, Jacob Artist, Becca Tobin en Chord Overstreet
Genre Musical/komedie
Speelduur 44 minuten
Aantal afleveringen 22
Zender Fox (Amerika) RTL 8 (Nederland)
Awards People’s Choice Award voor Beste Acteur (Chris Colfer) en Beste Actrice (Lea Michele)

Plot De populariteit die de Glee club kreeg na hun nationale winst van vorig jaar bleef niet voor lang. Al snel zijn ze weer de outsiders van de school en proberen ze nu met nieuwe leden Marley (Melissa Benoist), Jake (Jacob Artist) en Ryder (Blake Jenner) hun nationale titel te verdedigen. Ondertussen probeert Rachel (Lea Michele) het te maken op Broadway, Kurt (Chris Colfer) zijn baan bij vogue.com te combineren met zijn studie en Santana (Naya Rivera) haar dromen te ontdekken.

Memorable quote Isabelle tegen Kurt: “No, you should dream. You should dream very, very big and then you should work incredibly hard and make sure you do everything in your power to make it happen.”

Opvallend Heather Morris (Brittany) was een van de danseressen van Beyoncé en kwam eigenlijk op de set van Glee om acteurs Chris Colfer (Kurt) en Jenna Ushkowitz (Tina) het Single Ladies dansje te leren. De schrijvers waren nog op zoek naar iemand voor de rol van cheerleader Brittany en Heather Morris werd aangenomen.

Hoe zit het in elkaar? Omdat de helft van de New Directions vorig jaar geslaagd was, zat seizoen vier heel anders in elkaar. Het verhaal wisselde af tussen de gebeurtenissen van de New Directions in Ohio en het leven van oud-leerlingen Rachel, Kurt en Santana in New York. Ook is de finale meer een tussenstop in het verhaal, dan echt het einde van het seizoen. Voor het eerst zal Glee in seizoen vijf midden in het schooljaar verdergaan, op weg naar Nationals.

Waarom wel? Glee is een emotionele rollercoaster en heeft dat dit seizoen wel bewezen. Voor het grootste deel is het een komedie, maar ze snijden ook heftige onderwerpen aan zoals zelfmoord, homofobie en school shootings. Ondanks dat zorgen ze altijd dat je een goed gevoel overhoudt aan het einde van elke aflevering. En als bonus gooien ze alle muziekgenres door elkaar: zo leer je nog eens nieuwe muziek kennen ook!

Waarom niet? Sinds het verdelen van de serie tussen Ohio en New York raakten er veel verhaallijnen verloren. Er ontstond een te grote cast, waardoor veel verhalen niet de aandacht kregen die ze verdienden. Zo duurde het twaalf afleveringen voordat we weer iets hoorden over Kurts vader, die in de kerstaflevering prostaatkanker bleek te hebben.

Blijven kijken? Ja. Seizoen vier was even wennen, maar bleek uiteindelijk de moeite waard. De volgende twee seizoenen staan weer garant voor veel humor, leuke liedjes en misschien wel de reünie van geliefde koppels als Finn en Rachel en Kurt en Blaine.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.