Credits: HBOCredits: HBO

Girls: seizoen 3

door • 29/03/2014 • RecensiesReacties (0)487

Cast Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Zosia Mamet, Adam Driver, Alex Karpovsky en Andrew Rannells
Genre Komedie/drama
Speelduur 30 minuten
Aantal afleveringen 12
Zender HBO (Amerika/Nederland)
Awards Geen

Plot 
Hannah (Lena Dunham) haalt haar vriendin Jessa (Jemima Kirke) uit een afkickkliniek, maar die blijkt nog niet op eigen benen te kunnen staan. Ondertussen valt Hannah’s eigen droom in duigen, steekt haar vriend Adam (Adam Driver) te veel tijd in zijn rol op Broadway, zit Marnie (Allison Williams) met zichzelf in de knoop en probeert Shoshanna (Zosia Mamet) op de achtergrond de groep bij elkaar te houden en laat ze haar mening horen wanneer niemand het verwacht.

Memorable quote Janice tegen Hannah: “You want to just e-mail me and let me know if you still work here?”

Opvallend De serie toont heel veel naaktscènes die inmiddels gewoonte lijken in iedere aflevering. Met name hoofdrolspeelster en regisseur Lena Dunham is behoorlijk vaak naakt te bewonderen. Naar eigen zeggen is dit om het ideaalbeeld rondom slanke lichamen aan te kaarten en haar punt te maken met een minder sexy en voluptueus naakt lijf op de buis. Er blijkt echter een hoop kritiek op de vele naaktheid in de serie te zijn. Zo wordt er gezegd dat Lena het publiek met naakt choqueert, omdat ze niet genoeg diepgang in het acteerwerk stopt.

Hoe zit het in elkaar? Girls schetst het beeld van een groep jonge stadsmeiden die de eindjes aan elkaar proberen te knopen met wat ze hebben. Hierbij draait het voornamelijk om het leven van Hannah, wiens verhaallijn de leidraad van de serie is. Hoewel duidelijk is dat de vriendinnen ondanks alle gebeurtenissen altijd weer bij elkaar komen, begint er wel steeds meer een hoofdpersoon naar voren te treden. Zou bedenker en regisseur Lena Dunham zo zelf de meeste aandacht willen opeisen?

Waarom wel? Hoewel er een hoop awkward momenten in de serie voorkomen, zorgt het verhaal ook voor een lach door de herkenbaarheid. Er worden onderwerpen aangekaart die in doorsnee series niet gauw in beeld worden gebracht. Juist hierdoor wordt als kijker de band met de hoofdpersonen steeds sterker en blijft het verhaal iedere aflevering geloofwaardig. Daarnaast is een portie humor op de juiste momenten subtiel toegevoegd.

Waarom niet? Dit seizoen lijkt nogal te schommelen in de relaties tussen de vriendinnen onderling en hun liefdeslevens. Relaties gaan constant uit en aan. Het liefdesverdriet van Marnie lijkt eeuwig te duren en ook Jessa kan nog steeds geen realistische relatie met een man beginnen. De banden blijken ten opzichte van eerdere seizoenen geen stap vooruit te zijn gegaan, wat nogal kan irriteren.

Blijven kijken? Ja! Er zijn gemixte meningen over de serie, maar wij vinden het nog steeds een uitblinker in haar genre. Lena durft anders te zijn met deze productie en we kijken graag mee naar waar dit heen gaat.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.