Credits: HBOCredits: HBO

Girls: seizoen 2

door • 28/08/2013 • RecensiesReacties (0)574

Cast Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Zosia Mamet, Adam Driver, Alex Karpovsky en Andrew Rannells
Genre Komedie/drama
Speelduur 30 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender HBO (Amerika/ Nederland)
Awards Nominatie Primetime Emmy Award voor Beste Komedieserie, Beste Actrice in een Komedieserie (Lena Dunham), Beste Mannelijke Bijrol in een Komedieserie (Adam Driver) Beste Regie en Beste Casting

Plot De vriendschap tussen Hannah (Lena Dunham) en Marnie (Allison Williams) staat onder druk nu ze, door een ruzie, ­ niet meer samenwonen. Ondertussen is Hannah’s gay ex-vriendje Elijah (Andrew Rannells) bij haar komen wonen. Hiermee neemt hij niet alleen Marnie’s, maar ook Adams (Adam Driver) plaats in. Jessa (Jemima Kirke) is met haar kersverse man op huwelijksreis terwijl Shoshanna (Zosia Mamet) probeert uit te vogelen wat ze met Ray (Alex Karpovsky) aan moet.

Memorable quote Shoshanna: “Okay, I love you so much, like to the end of the world and back, so much. But sometimes I love you the way that I feel sorry for a monkey, like they need so much help and they’re in such an ugly cage. You know what I mean?”

Opvallend Hoofdrolspeelster en regisseur Lena Dunham heeft Girls op haar beste vriendinnen gebaseerd. Ze wilde een serie maken over hoe hun leven er echt uit ziet. Na seizoen één kreeg Dunham kritiek over het feit dat er geen donkere acteurs in de serie voorkomen. Hier heeft ze in seizoen twee een stokje voor gestoken door Hannah twee afleveringen lang met een Afro-Amerikaanse jongen te laten daten.

Hoe zit het in elkaar? Na het doorslaande succes van seizoen één was seizoen twee al snel op de buis. Een slimme zet, want de kijker kreeg geen genoeg van Girls. De vraag is alleen of het de kwaliteit van de serie ten goede is gekomen. Het seizoen begint vertrouwd maar er zijn ook vraagtekens, waarom is Lena niet meer met Adam? Hoezo is Jessa opeens getrouwd met die engerd uit seizoen één? Girls verliest hiermee aan haar, zo bejubelde, geloofwaardigheid.

Waarom wel? Waar het eerste seizoen van de serie om geroemd werd, is nog steeds haar kracht: het is fijn om te kijken naar de niet altijd even charmante, realistische, onzekere jonge vrouwen die niet op Louboutins door Manhattan huppelen maar op All Stars door Greenpoint wandelen. Daarnaast is Girls een van de weinige series over vrouwen waar mannen ook graag naar kijken. De teksten zijn briljant geschreven en hoewel Hannah af en toe onuitstaanbaar is, heb je na de laatste aflevering van het seizoen het gevoel dat je je beste vriendin een tijdje moet missen.

Waarom niet? Dit seizoen lijkt het steeds vaker maar de vraag of de meiden wel echt vriendinnen zijn. Er blijkt weinig liefde uit de onderlinge relaties omdat de karakters erg met zichzelf bezig zijn. De serie is minder samenhangend dan het vorige seizoen, het lijkt er op alsof Lena Dunham, overvallen door het enorme succes, te snel iets nieuws heeft willen neerzetten.

Blijven kijken? Jazeker, de hersenspinsels van Dunham blijven verfrissend, pijnlijk en grappig. Met het romantische feel good einde heeft Dunham zichzelf verplicht tot een aantal nieuwe ontwikkelingen. Het derde seizoen werd al tijdens het uitzenden van seizoen twee bevestigd.

Het tweede seizoen van Girls is vanaf 28 augustus 2013 verkrijgbaar op DVD en wordt uitgebracht door Warner Home Video.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.