Credits: Pief WeymanCredits: Pief Weyman

Geza Weisz werkt aan Nederlandse Girls

door • 22/02/2013 • NieuwsReacties (0)572

Geza Weisz werkt aan het script voor een nieuwe komedieserie, gebaseerd op het Amerikaanse Girls. De Nederlandse versie zal gaan over jonge mannen in Amsterdam. Geza: “Dat die serie gemaakt moet worden, is zeker.”

HBO-serie Girls gaat over vier vriendinnen die op eigen benen moeten leren staan in New York, maar eigenlijk niet weten wat ze willen (van jongens, zichzelf, elkaar). “Het is een fantastische serie. Het is geschreven en geregisseerd door een jonge vrouw op basis van haar eigen ervaringen. Ze speelt er zelf ook in. Ik dacht: dat kan ik ook,” zegt Geza in het AD. Naast een rol voor zichzelf, heeft hij er ook een paar op het oog voor een aantal bevriende acteurs zoals Robert de Hoog, Manuel Broekman en Chico Kenzari.

Welke omroep de serie uit gaat zenden is nog niet bekend, maar BNN heeft zich al gemeld als geïnteresseerde partij. “Wij zijn enorm fan van Girls, een typische BNN-serie”, zegt tv-directeur Maarten van Dijk in de krant. “De ontwikkeling van de Nederlandse serie is nog in een heel pril stadium, maar kan zeker iets moois worden.”

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.