GoT-s04e08 - VP

Game of Thrones: The Mountain and the Viper

door • 05/06/2014 • FeaturesReacties (0)330

Wekelijks bespreekt Julien Dom de nieuwste Game of Thrones-aflevering. Wat gebeurde er en wat mag niet gemist worden? Deze week aflevering acht van seizoen vier: The Mountain and the Viper.

We zijn en blijven SERIEVISIE, dus we bekijken alleen de serie en hebben het niet over het boek. Wees dus niet bang voor spoilers over de nog komende afleveringen.

We keken allemaal uit naar het gevecht tussen Prince Oberyn en Ser Gregor ‘The Mountain’ Clegane. Voordat we daar de uitslag van kregen, keken we bij de andere verhaallijnen. Sansa is haar stigma als braaf meisje kwijt. Ze heeft heerlijk gelogen voor Peter Baelish over de ‘zelfmoord’ van Lady Arryn en ze heeft nu ook haar haar geverfd. Eindelijk wordt de verhaallijn van Sansa een stuk interessanter! Arya en The Hound staan trouwens voor de deur, misschien dat we nu eindelijk weer eens wat Stark-jes bij elkaar kunnen krijgen in één scene.

De Wildlings zijn op rooftocht in het noorden en hebben Mole’s Town aangepakt, dat smerige dorp vol met hoeren en tuig, ohja en Gilly, het mokkeltje van Sam. In het oosten is er ruzie tussen Khaleesi en Ser Jorah, gaat de verbannen Jorah nu richting King’s Landing of zien we hem ergens anders terugkomen?

En dan eindelijk het lot van Tyrion. Het leek zo goed te gaan. Helaas zijn de momenten waarop iets goed gaat het begin van boosheid en ongeloof: Ned Stark als Hand of the King betekende zijn dood. De opmars van Rob Stark werd zijn dood. De dood van King Joffrey moest betaald worden met het leven van Tyrion. En de enige persoon die Tyrion kon redden, is nu dood, wat weer gelijk staat aan de doodstraf voor Tyrion. Voor wie kunnen we straks nog juichen?

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Over een week aflevering negen: The Watchers on the Wall 

Eerdere afleveringen:
Aflevering één: Two Swords
Aflevering twee: The Lion and the Rose
Aflevering drie: Breaker of Chains
Aflevering vier: Oathkeeper
Aflevering vijf: First of His Name
Aflevering zes: The Laws of Gods and Men
Aflevering zeven: Mockingbird

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.