GoT-s05e01-Tywin-small

Game of Thrones: The Wars to Come

door • 14/04/2015 • FeaturesReacties (0)752

Wekelijks bespreekt onze Julien Dom de nieuwste Game of Thrones-aflevering. Wat gebeurde er en wat mag niet gemist worden? Deze week aflevering één van seizoen vijf: The Wars to Come.

Net zoals vorig jaar bespreken we in deze rubriek enkel de serie en halen we het boek niet aan en zullen dan ook geen toekomstvoorspellingen op basis daarvan doen. Wees dus niet bang voor spoilers over de nog komende afleveringen.

GoT-s05e01-Tywin-small

Het was een seizoensstart zoals we gewend zijn van Game of Thrones: in een klein uur krijgen we de stand van zaken waarmee seizoen vier grotendeels is afgesloten te zien. Tywin is uiteraard neerschoten door zijn zoon Tyrion. In King’s Landing wordt druk afscheid genomen van de vader. Cercei en Jaime lijken ondertussen uit elkaar te groeien, mede door haar haat en zijn liefde voor broer Tyrion.

GoT-s05e01-Tyrion-small

Met Tyrion gaat het ondertussen redelijk oké, meer kunnen we daar niet van maken. De reis naar Pentos heeft hem geen goed gedaan, en Tyrion heeft een duidelijk drankprobleem ontwikkeld. Varys laat zich uit over zijn wens voor een nieuwe heerser van Westeros. Geen Lannister, maar een Targaryen: The Queen of Dragons. Dat kan maar één ding betekenen: roadtrip!

GoT-s05e01-Littlefinger-small

Lord Baelish rijdt samen met Sansa door The Vale. Lady Arryn werd in seizoen vier genadeloos gedood door ‘Littlefinger’, maar van haar aanwezigheid is niets meer te merken. Robin wordt zelfs getraind tot zwaardvechter, al zullen we geen geld op een goed verloop van zijn training zetten. Iets verderop bevindt Brienne of Tarth zich. Zij vond Arya eerder, maar de jonge Stark wilde geen hulp. Nu is h ethaar missie om Sansa te vinden. Ironisch gezien rijdt Sansa met Baelish in een dichte koets langs Brienne.

GoT-s05e01-Khaleesi-small

In Slaver’s Bay heeft Daernerys Targaryen haar handen vol aan een ondergronds verzet tegen haar leiderschap. Eveneens wordt haar gevraagd de vechtpitten in Yunkai weer te openen. Ze weigert maar toch lijkt het al snel alsof de drakenmoeder zich bedenkt, mede door de hulp van Daario (Michiel Huisman). Oh en Daernerys had twee van haar draken opgesloten. Die beesten leken daar zelf niet al te blij mee.

GoT-s05e01-Murderface-small

De #Murderface mogen we uiteraard niet vergeten. Ondanks het lage aantal moorden deze uitzending sprong er toch eentje uit! Mance Rayder wordt gevraagd om zijn loyaliteit aan Stannis Baratheon te bewijzen en samen met de wildlings te vechten in Westeros. Bij weigering zou hij branden op de vuurstapel, mede dankzij Melisandre (Carice van Houten). Rayder geeft niet toe aan de eis en eindigt op de brandstapel. Terwijl het vuur om zich heen grijpt, besluit Jon Snow er een einde aan te maken met een simpele pijl door het hard. Die gezichtsuitdrukking: priceless.

Volgende week aflevering twee: The House of Black and White
Fotocredits HBO

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.