GoT-s05e02-Sansa-small

Game of Thrones: The House of Black and White

door • 21/04/2015 • FeaturesReacties (0)566

Wekelijks bespreekt onze Julien Dom de nieuwste Game of Thrones-aflevering. Wat gebeurde er en wat mag niet gemist worden? Deze week aflevering twee van seizoen vijf: The House of Black and White.

Net zoals vorig jaar bespreken we in deze rubriek enkel de serie en halen we het boek niet aan en zullen dan ook geen toekomstvoorspellingen op basis daarvan doen. Wees dus niet bang voor spoilers over de nog komende afleveringen.

GoT-s05e02-Arya-small

Aangekomen in Braavos staat Arya bij het Huis van Zwart en Wit. Wanneer de portier stelt dat er geen Jaqen H’ghar is, besluit Arya om een nachtje de psychopaat uit te hangen. Dit door eindeloos de vier namen uit te spreken van mensen die ze graag om wil leggen. De volgende dag komt ze de portier wederom tegen, hij verandert daarop zijn gezicht naar H’ghar’s gezicht. De les voor Arya: je moet leren om niemand te zijn.

GoT-s05e02-Sansa-small

Brienne of Tarth stuit per ongeluk op Sansa en Baelish in een herberg. Sansa besluit net zoals Arya de hulp van Brienne te weigeren, maar zoals Brienne zelf al stelt: “Ze is goed opgevoed om vreemdelingen te wantrouwen.” Vanzelfsprekend gaat de weigering niet zonder slag of stoot. Wel weten Baelish en Sansa te ontkomen. Nu maar hopen op een achtervolging in de komende afleveringen.

GoT-s05e02-Jaime-small

Jaime is van plan zijn dochter (de uit incest geboren Myrcella) op te halen uit Dorne, dit omdat Cersei compleet op instorten staat na het ontvangen van ouderwetse dreigpost. Jaime die sinds seizoen drie nog maar één hand heeft, besluit niet zelf te gaan. Bronn, de voormalige hulp van Tyrion, moet Jaime bijstaan in zijn reis.

GoT-s05e02-Jon Snow-small

In het noorden moet Jon Snow zich verantwoorden voor de pijl waarmee hij de brandende Mance uit zijn lijden verloste. Stannis Baratheon wil de loyaliteit van Jon hebben, in ruil daarvoor krijgt Jon de achternaam Stark in plaats van Snow. Voor beide zou dat positief zijn aangezien Stannis daarmee de Noorderlingen achter zich krijgt met een Stark-lid, en Jon daarmee eindelijk wordt gezien als volwaardig lid van de familie. Kort daarna wordt Jon echter verkozen tot de nieuwe Lord Commander van The Wall, een definitief antwoord op de titel Stark blijft uit.

GoT-s05e02-Khaleesi-small

Een verzetsstrijder is gearresteerd en Daenerys wil dat de man een eerlijk proces krijgt. Mossador besluit echter anders en vermoord de verzetsstrijder zelf. Hierop wordt Mossador door Daenerys zelf tot de doodstraf veroordeeld. Een straf waar het volk in Meereen het duidelijk niet mee eens is. Wordt Daenerys nou te lief of te streng voor haar volk? Ohja! Drogon de draak is terug, maar vliegt ook gelijk weer weg.

PS. Deze week geen #Murderface vanwege het tekort aan spraakmakende moorden.

Volgende week aflevering drie: High Sparrow

Eerdere afleveringen:
Aflevering één: The Wars to Come
Fotocredits HBO

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.