Credits: HBO CanadaCredits: HBO Canada

Game of Thrones-tentoonstelling in Amsterdam

door • 15/04/2013 • NieuwsReacties (0)454

Game of Thrones-fans opgelet: HBO’s hitserie komt naar Nederland met een prachtige tentoonstelling in de Posthoornkerk in Amsterdam.

De eerste rondreizende expositie is het eindresultaat van een samenwerking tussen HBO en HBO Nederland en brengt de schitterende wereld van Westeros tot leven. De expositie focust zich op de belangrijkste personages uit de vijf nobele huizen: Stark, Lannister, Targaryen, Baratheon en Greyjoy. Er worden meer dan zeventig voorwerpen uit de eerste twee seizoenen tentoongesteld en een speciale selectie uit het huidige derde seizoen. Speciaal voor de Nederlandse expositie komt ook de felrode jurk van Melisandre, de manipulatieve priesteres gespeeld door Carice van Houten, exclusief naar Amsterdam.

Naast de bekende voorwerpen en kostuums is er meer te beleven tijdens de unieke tentoonstelling. In de Blackwater Bay Interactive Experience kunnen fans door middel van een interactieve game zelf meedoen in de legendarische strijd, die voorafging aan de seizoensfinale van het tweede seizoen. Ook is er een replica van de IJzeren Troon waarop bezoekers plaats kunnen nemen en zo zichzelf vastleggen als heerser van Westeros.

De gratis toegankelijke Game of Thrones tentoonstelling is geopend op 19, 20, 25, 26 en 27 mei tussen 10:00 en 18:00 uur en bevindt zich in de Posthoornkerk op de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Bezoekers hoeven niet te reserveren maar er zullen vanwege veiligheidsredenen niet meer dan 150 mensen tegelijk in de Posthoornkerk worden toegelaten.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.