GoT-s05e04-Tommen-small

Game of Thrones: Sons of the Harpy

door • 05/05/2015 • FeaturesReacties (0)694

Wekelijks bespreekt onze Julien Dom de nieuwste Game of Thrones-aflevering. Wat gebeurde er en wat mag niet gemist worden? Deze week aflevering vier van seizoen vijf: Sons of the Harpy.

Net zoals vorig jaar bespreken we in deze rubriek enkel de serie en halen we het boek niet aan en zullen dan ook geen toekomstvoorspellingen op basis daarvan doen. Wees dus niet bang voor spoilers over de nog komende afleveringen.

GoT-s05e04-Tommen-small
Een afspraak tussen Cersei en the High Sparrow blaast nieuw leven in de Faith Militant, een soort geloofsstrijders. Deze militanten pakken echter Loras Tyrell, de broer van Margaery, op omdat hij homoseksueel is. Margaery eist van Tommen dat haar broer wordt vrijgelaten. Een bezoek van koning Tommen aan the High Sparrow laat zien dat het machtsspel van Cersei lijkt te werken. Tommen wil geen geweld gebruiken, wat leidt tot een soort vernedering in de straten van King’s Landing en een uitbrander van zijn Margaery.

GoT-s05e04-Jon-small
Melisandre (Carine van Houten) probeert Jon Snow te verleiden met haar borsten en mooie spreuken. Een verleiding die Jon zover moet krijgen om samen met Stannis ten strijde te trekken. Jon weigert echter weer waarna Melisandre boos weg stormt. Tegelijkertijd in Winterfell vertelt Littlefinger aan Sansa dat hij verwacht dat Stannis Winterfell na een strijd zal overnemen. Daardoor hoeft Sansa niet lang wakker te liggen van haar toekomstige echtgenoot: Ramsay Bolton.

GoT-s05e04-Tyrion-small
Jorah Mormont maakt duidelijk wie hij bedoelde met de koningin, hij neemt Tyrion mee naar Daenerys en niet naar Cersei. Mogelijk verwacht Jorah dat hij weer in de gratie van Daenerys komt door Tyrion te schenken. Ondanks dat zij de laatste seizoenen iets softer lijkt te worden, is die verwachting misschien iets te hoog gegrepen. Jorah heeft immers voor een geruime tijd Daenerys bespioneerd voor Varys. Over Varys gesproken, wat zou zijn plan nu zonder Tyrion zijn?

GoT-s05e04-Harpies-small
Het probleem van Sons of the Harpies in Meereen is ondertussen groot aan het worden. Als Grey Worm en zijn groep Unsullied te hulp schieten na een overval van de verzetsstrijders worden zij in de val gelokt. Een bloederige vechtpartij volgt. Ser Barristan arriveert net op tijd om Grey Worm te helpen, maar hij raakt net zoals Grey Worm ernstig gewond. Het is te hopen voor Daenerys dat zij snel gevonden worden. Misschien wordt het ook tijd voor wat machtsvertoon van de ‘Queen of Dragons’?

GoT-s05e04-MurderFace-small
Jaime en Bronn zijn aangekomen in Dorne, ze worden echter snel ontdekt door vier wachters. Na een korte discussie ontstaat er een gevecht. Jaime die nog altijd niet op volledige krachten is heeft het lastig met één hand. Bij puur toeval eindigt het zwaard dat hem zou moeten doden tussen zijn metalen vingers. Zowel Jaime als de wachter zijn verbaasd, maar in een reflex steekt Jaime zijn eigen zwaard door de buik van de wachter. Een gevecht met een waardige #Murderface. De overige drie wachters zijn ondertussen afgeslacht door Bronn.

Volgende week aflevering vijf: Kill the Boy

Eerdere afleveringen:
Aflevering één: The Wars to Come
Aflevering twee: The House of Black and White
Aflevering drie: High Sparrow

Fotocredits: HBO

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.