Credits: HBOCredits: HBO

Game of Thrones: seizoen 3

door • 19/02/2014 • RecensiesReacties (0)406

Cast Peter Dinklage, Jack Gleeson, Richard Madden, Maisie Williams, Emilia Clarke, Charles Dance, Sophia Turner, Nikolaj Coster-Waldau en Carice van Houten
Genre Drama/fantasy
Speelduur 50 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender HBO (Amerika / Nederland)
Awards AFI Award voor Beste TV Presentatie

Plot Het gevecht om de ijzeren troon blijft voortduren, terwijl de White Walkers dichterbij komen. Tywin Lannister (Charles Dance) is de nieuwe hand van de koning, Robb Stark (Richard Madden) verzint een plan om Casterly Rock te veroveren, Stannis Baratheon en Melisandre (Carice van Houten) gebruiken magie om hun gevechten te winnen en zowel Jaimie Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) als Arya Stark (Maisie Williams) komen steeds dichterbij hun families.

Memorabele quote Peter Baelish: “Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder.”

Opvallend Hoewel seizoen één en twee ook de eerste twee boeken van G.R.R. Martin verfilmden, is ervoor gekozen om seizoen drie te beperken tot de eerste helft van het derde boek. Als deze trend wordt doorgezet en alle zeven boeken van Martin meerdere seizoenen beslaan.. You do the math.

Hoe zit het in elkaar? Game of Thrones volgt niet één verhaal of personage. Dat het gevecht om de troon gecompliceerd is, blijkt uit de talloze verhaallijnen die met elkaar verbonden zijn. Sommige zijn belangrijker dan andere, en per aflevering krijg je een aantal lijnen te zien. Andere komen slechts sporadisch terug.

Waarom wel? Eerlijk gezegd is er op dit moment geen betere serie dan Game of Thrones. Het is spannend, intelligent en ijzersterk verteld. De personages zijn boeiend en menselijk, en elke acteur laat dit seizoen weer zien in topvorm te zijn. Na het gigantische succes van de eerste twee seizoenen is het productiebudget flink uitgebreid, wat ook de productiewaarde ten goede is gekomen. Elk shot ziet er verzorgd uit en vooral de CGI (computer-generated imagery) is sterk verbeterd.

Waarom niet? Het aantal personages en verhaallijnen blijven zich maar opstapelen. Er lijkt geen einde te komen aan de stroom karakters die elkaar kruisen en allemaal zo hun eigen motieven hebben. Het is dan ook een serie waar je je aandacht goed bij moet houden, en waar je niet zomaar een aflevering van op zet. Laatkomers zullen het dan ook moeilijk vinden om aan te haken, en alles in te halen.

Blijven kijken? Zeker weten! Alhoewel we er nog even op moeten wachten, kijken we nu al uit naar seizoen vier. Er zijn nog steeds heel veel onopgeloste en doorlopende zaken, en het ziet ernaar uit dat seizoen vier ons ook veel spektakel gaat brengen. Nog even geduld dus.

Het derde seizoen van Game of Thrones is vanaf 19 februari 2014 verkrijgbaar op DVD en wordt uitgebracht door Warner Home Video.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.