Credits: HBOCredits: HBO

Game of Thrones: seizoen 2

door • 31/03/2013 • RecensiesReacties (0)425

Cast Peter Dinklage, Carice van Houten, Richard Madden, Lena Headey, Maisie Williams, Michelle Fairley, Emilia Clarke en Kit Harington
Genre Fantasie/drama
Speelduur 60 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender HBO (Amerika)
Awards American Film Institute Award voor Televisieserie van het Jaar

Plot
 Nu koning Joffrey Baratheon op de troon zit is Tyrion Lannister zijn hand. Ondertussen wil de broer van wijlen koning Robert de troon terug veroveren. Hij heeft zijn geloof gericht op de priesteres Melisandre (Carice van Houten) die door middel van duistere krachten de macht wil grijpen. Robb Stark vecht ondertussen succesvol tegen de Lannisters en verslaat ze een aantal keer op rij. Het doel is het Noorden onafhankelijk te maken van de ijzeren troon en het wreken van de dood van zijn vader.

Memorable quote Melisandre: “For the night is dark and full of terrors.”

Opvallend Peter Dinklage en Lena Headey hebben al contracten gesloten die lopen tot het zesde seizoen van Game of Thrones. Opmerkelijk is dat de boekenserie maar drie delen telt, George R.R. Martin die nauw betrokken is bij het maken van de serie zal dus flink in de pen moeten kruipen om genoeg stof voor die seizoenen te verschaffen.

Hoe zit het in elkaar? Het tweede seizoen is meer gevuld met bloedvergieten dan het eerste. Ook wordt er qua verhaal meer focus op het fantasy gedeelte gelegd. Naarmate het verhaal vordert, komen er steeds meer verhaallijnen bij en wordt duidelijk waarom de strijd om de troon zo gecompliceerd is. De serie balanceert tussen geweld, intriges en een mythische kracht waarvan niemand weet hoe deze de strijd zal beïnvloeden.

Waarom wel? Seizoen twee is grootser, spannender en uitgebreider dan het eerste. De strijd om de ijzeren troon intensiveert en de krachten die strijden maken elkaar flink het leven zuur. En dan hebben we het nog niet eens over de mythische dreiging uit het zuiden en de oprukkende kou uit het Noorden. Want zoals vele personages in de serie regelmatig zeggen “Winter is coming”.

Waarom niet? Het nadeel van een groot aantal verhaallijnen is dat ze niet allemaal even sterk zijn. Zo raak je Deanerys Targaryen na een tijdje wel beu en is ook de reis van Arya Stark niet bijster interessant. Toch is het goed mogelijk dat de zwakkere onderdelen naarmate de strijd om de troon intensiveert boeiender zullen worden. Targaryen heeft bijvoorbeeld een troef die haar zo maar op de troon kan laten belanden.

Blijven kijken? De strijd der tronen zal gezien het aantal nieuwe ontwikkelingen steeds spannender worden. Daarnaast belooft de cliffhanger van seizoen twee een derde seizoen dat nog epischer zal worden; bindend kijkadvies.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.