GoT-s04e06 - VP

Game of Thrones: The Laws of Gods and Men

door • 18/05/2014 • FeaturesReacties (0)442

Wekelijks bespreekt Julien Dom de nieuwste Game of Thrones-aflevering. Wat gebeurde er en wat mag niet gemist worden? Deze week aflevering zes van seizoen vier: The Laws of Gods and Men.

We zijn en blijven SERIEVISIE, dus we bekijken alleen de serie en hebben het niet over het boek. Wees dus niet bang voor spoilers over de nog komende afleveringen.

Laatkomertje van de week is toch wel de ‘bevrijdingsactie’ van Theon Reek, door zijn zus Yara. Waarom kon dat niet eerder? Z’n snikkel is ondertussen al zo lang geleden met een postmeeuw naar de Greyjoy’s gestuurd dat een nieuw speeltje al bijna is teruggegroeid bij de eens zo irritante Theon Reek. De hele onderneming faalt vervolgens dan ook hard, maar er zit wel een ‘wraakactie’ aan te komen, waarin Leek zich voor zal doen als Theon, snapt iedereen het nog?

Dan hét moment van deze aflevering: de rechtszaak. Tyrion hoort eindeloos veel mensen tegen hem  getuigen, zelf mag hij uiteraard geen woord spreken. Tijdens een korte pauze neemt Jaime het op voor Tyrion bij hun vader Tywin. Tyrion mag blijven leven bij The Night’s Watch als hij bekent. Tevens moet Jaime dan afstand doen van de King’s Watch en zich terugtrekken naar Casterly Rock om kinderen te krijgen, zodat de naam Lannister behouden blijft. Echter gaat dit alles niet door aangezien Tyrion weigert te bekennen en een trial by combat eist. Wie zal zijn tegenstander worden? Jaime of wellicht zijn vroegere lijfwacht Bronn? Dit wordt nog tof!

Deze week is er trouwens geen Murder Face of the Week, maar Game of Thrones kennende zal het niet lang duren voordat er weer een bekend personage wordt afgeslacht.

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Volgende week aflevering zeven: Mockingbird

Eerdere afleveringen:
Aflevering één: Two Swords
Aflevering twee: The Lion and the Rose
Aflevering drie: Breaker of Chains
Aflevering vier: Oathkeeper
Aflevering vijf: First of His Name

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.