GoT-s05e05-John-small

Game of Thrones: Kill the Boy

door • 12/05/2015 • FeaturesReacties (0)739

Wekelijks bespreekt onze Julien Dom de nieuwste Game of Thrones-aflevering. Wat gebeurde er en wat mag niet gemist worden? Deze week aflevering vijf van seizoen vijf: Kill the Boy.

Net zoals vorig jaar bespreken we in deze rubriek enkel de serie en halen we het boek niet aan en zullen dan ook geen toekomstvoorspellingen op basis daarvan doen. Wees dus niet bang voor spoilers over de nog komende afleveringen.

GoT-s05e05-John-small
Lord Commander Jon Snow vraagt Aemon om de Wildlings bij elkaar te halen en samen met de Watchers of the Wall te strijden tegen de White Walkers. Blijkbaar is er toch nog een stukje vertrouwen vanuit Aemon, want hij accepteert het aanbod van Snow. De Lord Commander moet echter wel mee naar het hoge noorden om de Wildlings op te halen in de boten van Stannis Baratheon. Vertrouwen Snow en Aemon elkaar straks nog steeds in die boot?

GoT-s05e05-Stannis-small
Stannis wacht ondertussen niet de hulp van de Wildlings af; de One True King of the North wil direct aanvallen. De Bolton’s zitten ook niet stil tot de komst van Stannis. Zowel vader Roose als zijn zoon Ramsay maken zich op voor een strijd. Brienne overnacht ondertussen buiten Winterfell, maar heeft een bericht bij Sansa gekregen met de hulp van de lokale bevolking. Mocht Sansa ooit hulp nodig hebben dan kan zij met een kaars in de kapotte toren Brienne seinen. Die hulp zal snel genoeg nodig zijn denken wij zo!

GoT-s05e05-Reek-small
Sansa is in Winterfell een oude bekende tegengekomen! Een week geleden liepen de twee elkaar nog mis, maar daar hebben we Theon Greyjoy Reek. Hij wordt door Ramsay verplicht om zich te verontschuldigen voor de moord van de twee broertjes van Sansa. Zij weet nog altijd niet dat Bran en Rickon leven en Reek is ondertussen te pussy om dat te durven vertellen.

GoT-s05e05-Jorah-small
Tyrion en Jorah nemen een kortere weg richting Daenerys, deze route loopt door Valyria. Zodra ze bij de vergane stad varen, zien ze een draak overvliegen, een draak van Daenerys: Drogon. Niet veel later wordt het duo aangevallen door Stone Men, personen die zo ver door ‘grayscale’ zijn getroffen dat het praktisch beesten zijn geworden. Tyrion is niet aangetast door de zeer besmettelijke ziekte, maar Jorah wel en dat houdt hij dan ook geheim. Want wat als de Mother of Dragons dit zou weten? Dan kan Jorah een ontmoeting helemaal schudden.

GoT-s05e05-MurderFace-small
De MuderFace van deze week is voor de twee opgesloten draken die één van de leiders van de grote families in Meereen opeten. Het slachtoffer en enkele anderen zijn aangehouden na de aanval die vorige week in Sons of the Harpy werd uitgevoerd. Daenerys wil hard optreden, maar vooral ook goed. Het lijkt er niet op dat zij snel misbruik zal gaan maken van haar macht, zelfs niet nu Barristan is overleden aan zijn verwondingen. Uiteindelijk besluit Daenerys de vechtpitten werderom te openen en om met Hizdahr zo Loraq te trouwen, ook één van de leiders van de grote families. Ohja, Grey Worm leeft nog, maar wie maakt dat eigenlijk nog wat uit?

Volgende week aflevering zes: Unbowed, Unbent, Unbroken

Eerdere afleveringen:
Aflevering één: The Wars to Come
Aflevering twee: The House of Black and White
Aflevering drie: High Sparrow
Aflevering vier: Sons of the Harpy

Fotocredits: HBO

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.