GoT-s05e03-Margaery-small

Game of Thrones: High Sparrow

door • 29/04/2015 • FeaturesReacties (0)699

Wekelijks bespreekt onze Julien Dom de nieuwste Game of Thrones-aflevering. Wat gebeurde er en wat mag niet gemist worden? Deze week aflevering drie van seizoen vijf: High Sparrow.

Net zoals vorig jaar bespreken we in deze rubriek enkel de serie en halen we het boek niet aan en zullen dan ook geen toekomstvoorspellingen op basis daarvan doen. Wees dus niet bang voor spoilers over de nog komende afleveringen.

GoT-s05e03-Margaery-small
Margaery is getrouwd met Tommen, de broer van de overleden Joffrey. Tijdens een nacht met enkele minuten keiharde (vul zelf maar in) , benadrukt Margaery de beklemming van Cersei op haar zoon. Tommen uit de volgende dag zijn wens tegen Cersei dat ze misschien toch maar weer terug moet naar Casterly Rock. De liefde tussen Cersei en Margaery is behoorlijk onderkoeld.

GoT-s05e03-Arya-small
In Braavos leert Arya ondertussen hoe het is om niemand te zijn. Wijze woorden van Jaqen H’ghar doen haar beseffen dat ze alles moet opgeven, dus ook Needle. Nou blijkt dat nogal dat lastig te zijn, Needle wordt dus netjes verstopt achter een paar stenen. Maar iemand die kan wisselen van gezicht moet daar toch wel achterkomen. Arya, we dachten nog wel dat je slim was…

GoT-s05e03-Sansa-small
Oké, ongemakkelijk! Sansa gaat trouwen met Ramsay Bolton, daarmee kunnen de Boltons een sterk front vormen in het noorden en Sansa krijgt daardoor eindelijk werkelijke macht om haar familie te wraken. Maar laten we niet vergeten dat Ramsay de zoon is van Roose Bolton, de man die verantwoordelijk was voor de dood van haar broer Robb en moeder Catelyn. Ook lijkt Baelish hiermee duidelijk de Lannisters te verraden, al krijgt hij nog post van Cersei. Speelt hij voor dubbelagent of gaan hier binnenkort flink wat koppen rollen?

GoT-s05e03-Tyrion-small
Tyrion kan het rijden in een gesloten koets niet meer aan en wil verder lopen, ondanks dat Varys dat liever niet wil. Tyrion krijgt toch z’n zin en samen bezoekt het stel een hoerenhuis. Een hoertje verkleed als Daenerys krijgt alle aandacht, maar Tyrion kiest voor iemand anders. Echter blijkt hij niet in de stemming te zijn, hij krijgt z’n kleine Tyrion niet staande. Tijdens een plaspauze verschijnt Jorah Mormant plots achter hem en binnen enkele seconden is het lot van de dwerg onzeker. Het enige dat we weten? Ze gaan naar de koningin.

GoT-s05e03-MurderFace-small
Als nieuwe Lord Commander slaat Jon Snow het aanbod van Stannis Baratheon af. Als Stannis weg is, vraagt Davos nog of Jon mogelijk samen met de Night’s Watch wil helpen om Winterfell over te nemen van de Boltons. De Boltons die dus ook bijna voor Sansa Stark gaan vechten, waardoor Winterfell weer onder het gezag van een echte Stark zou vallen. Misschien dat dit ooit nog eindigt in een gevecht tussen ‘broer’ en zus. Jon geeft nog geen antwoord aan Davos. Later deelt de nieuwe Lord Commander taken uit, Janos Slynt weigert echter het bevel van Jon op te volgen. Slynt gokt op een opstand, maar die blijft uit. Na snel te smeken om zijn leven lijkt Jon een hand over zijn hart te strijken, maar nee. Net zoals zijn vader Ned in het eerste seizoen haalt Jon flink uit met zijn zwaard. Dag hoofd, dag Slynt, hallo #MurderFace.

Volgende week aflevering vier: Sons of the Harpy

Eerdere afleveringen:
Aflevering één: The Wars to Come
Aflevering twee: The House of Black and White

Fotocredits: HBO

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.