Credits: ABCCredits: ABC

Galavant: pilot

door • 06/01/2015 • RecensiesReacties (0)502

Cast Joshua Sasse, Timothy Omundson, Vinnie Jones, Mallory Jansen, Karen David en Luke Youngblood
Genre Komedie/fantasy
Speelduur 22 minuten
Première 4 januari 2015
Zender ABC (Amerika)

Plot Prins Galavant (Joshua Sasse) wil op muzikale wijze wraak nemen op koning Richard (Timothy Omudson), nadat de koning zijn enige ware liefde, Madalena (Mallory Jansen), van hem heeft afgepakt.

Opvallend Galavant is het allereerste sprookje dat op een komische en muzikale wijze op televisie wordt naverteld. De schrijvers van de succesvolle animatiefilm Tangled, Dan Fogelman, Glenn Slater en Alan Menken, sloegen hiervoor hun handen ineen.

Waarom wel? Galavant is origineel, laagdrempelig en omdat we er niet bij na hoeven te denken, vermakelijk. De muziek is goed geschreven en blijft in je hoofd hangen. Achter de teksten en serie zitten duidelijk mensen die verstand hebben van komedie en ook de acteurs spelen hier goed op in. Ook is het eens iets heel anders dan Once Upon a Time, want Galavant is namelijk geen serie die serieus wil worden genomen. Een pilot met droge humor en een heleboel zelfspot dus.

Waarom niet? Het acteerwerk is over de top en dat werkt soms op onze zenuwen. De acteurs kunnen ook nog wel een extra acteerles gebruiken. Daarnaast is het verhaal alles behalve diepgaand/ De serie oogt kneuterig en er is dan ook duidelijk te zien dat er niet een al te groot budget aan te pas is gekomen. De grappen komen vaak niet over en de grappen die dat wel doen, worden te vaak gemaakt, waardoor het vaak helemaal niet meer grappig is.

Blijven kijken? Het is een twijfelgeval. Er mankeert veel aan deze pilot, maar waar het bij een komedie om gaat, is de glimlach op je gezicht als je de éénentwintig minuten hebt uitgekeken. Dat is wel gelukt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.