Credits: NetflixCredits: Netflix

From Dusk Till Dawn: pilot

door • 11/03/2014 • RecensiesReacties (0)334

Cast D.J. Cotrona, Zane Holtz, Eiza Gonzalez, Jesse Garcia, Madison Davenport, Brandon Soo Hoo, Wilmer Valderrama, Robert Patrick, Don Johnson, Lane Garrison, Adrianne Palicki, en Jake Busey
Genre Actie/misdaad/horror
Speelduur 44 minuten
Première 12 maart 2014
Zender Netflix (Amerika / Nederland)

Plot De bankrovers Seth Gecko (D.J. Cotrona) en zijn onvoorspelbare broer Richie (Zane Holtz) worden gezocht door de Texas Rangers Earl McGraw (Don Johnson) en Freddie Gonzalez (Jessie Garcia) wanneer ze elkaar bij toeval treffen in Benny’s World of Liquor, een slijterij in een klein Texaans plaatsje. Vanzelfsprekend gaat het hier niet om een aangename kennismaking en worden de nodige schoten gelost. Op hun verdere vlucht zullen niet alleen geharde criminelen en politieagenten zich mengen in het gevecht, ook bovennatuurlijke karakters dragen een flinke steen bij aan het geweld.

Opvallend From Dusk Till Dawn is gebaseerd op de gelijknamige cultklassieker uit 1996, die geschreven werd door Quentin Tarantino. Robert Rodriguez, die de film regisseerde, heeft nu zelf ook 4 afleveringen de regie in handen. De serie is oorspronkelijk gemaakt voor zijn eigen net opgerichte Amerikaanse tv-zender El Rey Network, maar uiteindelijk is er gekozen voor een samenwerking met Netflix om zo het mondiale publiek te trekken.

Waarom wel? Omdat From Dusk Till Dawn een combinatie is van de kwaliteit die we van Netflix gewend zijn en de bloederige en unieke cultsfeer die we kennen van Tarantino. Alles klopt. We zien een mooie cinomatografie, die versterkt wordt door single-camera techniek, goed acteerwerk en passende flashbacks en -forwards, waardoor de verhaallijn verder strijkt dan van ‘schemering tot dageraad’. Het heeft een, zo mogelijk, nóg intensere sfeer dan de film, er zijn personages en verhaallijnen toegevoegd en ook de Mesoamerikaanse mythologie wordt uitgediept.

Waarom niet? Omdat alle afleveringen maar één nacht beslaan, verwachten we dat de serie soms ietwat langzaam kan aanvoelen. Zo ondervonden we dat in de pilot ook heel lichtjes. Hoewel er, mede dankzij de flashbacks en -forwards, genoeg gebeurt, zou je de aflevering in één zin kunnen samenvatten.

Blijven kijken? Hell yeah. Het is alom bekend dat het Tarantino-gevoel niet voor iedereen is weggelegd, maar wij zijn erg blij dat we nu langer dan de gemiddelde filmduur naar dit type beeldmateriaal mogen kijken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.