Credits: Trae Patton / CBSCredits: Trae Patton / CBS

Friends with Better Lives: pilot

door • 16/04/2014 • RecensiesReacties (0)618

Cast James van der Beek, Brooklyn Decker, Zoe Lister-Jones, Rick Donald, Majandra Delfino en Kevin Connolly
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Première 31 maart 2014
Zender CBS (Amerika)

Plot Zes vrienden bevinden zich allemaal in andere fases van hun leven en vinden stuk voor stuk dat de rest van hun vrienden het beter voor elkaar hebben. Will (James van der Beek) is net gescheiden van zijn vrouw en wil haar heel graag terug, Jules (Brooklyn Decker) en Lowell (Rick Donald) zijn net verloofd, Kate (Zoe Lister-Jones) is een succesvolle zakenvrouw die niet veel geluk heeft in de liefde en Andi (Majandra Delfino) en Bobby (Kevin Connolly) zijn gelukkig getrouwd en hebben een zoontje, maar willen dolgraag terug naar hun younger, fun days.

Opvallend Eén van de schrijvers van Friends with Better Lives werkte eerder mee aan de serie Friends en dat is soms duidelijk te merken. De opzet van de serie, de verhaallijn, de personages en de grappen zijn soms heel erg herkenbaar. Dit kan ook zijn doordat er een hoop van dit soort series bestaan. Friends with Better Lives komt qua humor en cast overeen met bijvoorbeeld How I Met Your Mother en Happy Endings.

Waarom wel? Alle personages zijn nu nog erg plat, maar sommige hebben zeker potentieel om interessant te worden, denk hierbij vooral aan de kieskeurige en bitchy Kate. Als de personages in de komende afleveringen meer diepgang, achtergrond en vooral meer chemie met elkaar krijgen, kunnen er echt leuke dingen ontstaan. Daarnaast zijn de grappen tot nu toe ook echt grappig. Er is een kleine overvloed aan seksgrappen, maar juist die humor voor volwassenen is weer eens wat anders. De meeste komedies bestaan uit uitgekauwde grappen die we inmiddels wel kennen, maar Friends with Better Lives blijft in de eerste aflevering nog redelijk origineel.

Waarom niet? De cast is erg leuk, maar niet echt spannend of verrassend. Dit is de zoveelste komedie over een groep vrienden met hun eigen probleempjes en we vragen ons af in hoeverre Friends with Better Lives nog vernieuwend kan zijn en blijven.

Blijven kijken? Ja, voorlopig in ieder geval wel. Friends with Better Lives is nog niet zozeer veelbelovend, maar verdient zeker een kans.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.