Credits: FoxCredits: Fox

The Following: seizoen 2

door • 12/11/2014 • RecensiesReacties (0)1035

Cast Kevin Bacon, James Purefoy, Shawn Ashmore, Natalie Zea en Jessica Stroup
Genre Drama/misdaad
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 15
Zender Fox (Amerika) Veronica (Nederland)

Plot 
Een jaar na de dood van Joe Caroll vindt er een gruwelijke moordpartij plaats in de metro. Reden voor Ryan Hardy (Kevin Bacon) om samen met zijn ex-partner Mike Weston (Shawn Ashmore) en nicht Max Hardy (Jessica Stroup) een geheim onderzoek te starten. Voor ze het weten zitten ze weer middenin de Joe Caroll zaak.

Memorable quote Joe: “All I ever wanted was for my name to live forever. I think I’ve probably accomplished that.”

Opvallend Williamson wilde ‘iemand als Kevin Bacon’ voor de rol van Ryan Hardy. Toen zijn agent voorstelde om Bacon zelf te casten, kwamen ze erachter dat hij al vier jaar op zoek was naar een televisieserie waar hij graag in wilde spelen.

Hoe zit het in elkaar? Duister en goed. Het stikt van de pyschologische mindgames, met de nodige bijbehorende moorden, die het een duister karakter geven. Het is steeds de vraag wie bij wie hoort, en wie er wel of niet te vertrouwen is.

Waarom wel? Ook seizoen twee van The Following is weer heel erg spannend. De sekteleden van het eerste seizoen zijn vrijwel allemaal uitgeroeid, maar in deze tweede reeks weet Joe Caroll weer een hele nieuwe groep volgelingen te creëren. Ook de toevoeging van Lily Gray (Connie Nielsen) en haar twee gestoorde zoons zorgt voor wat extra vraagtekens, spanning en bovenal moorden. Het grote aantal nieuwe karakters zorgt weer voor veel onverwachte gebeurtenissen. Daarnaast schroomt Williamson nog steeds niet om wat belangrijke personen uit de serie te schrappen (lees: er worden weer héél veel moorden gepleegd, niet alleen op figuranten).

Waarom niet? Seizoen één was goed en soms lijkt het alsof ze dit teveel hebben geprobeerd na te doen. De volgelingen van Joe, die zomaar alles doen wat hij vraagt en niet protesteren, zijn soms een beetje ongeloofwaardig. Zeker gezien het feit dat hij in het vorige seizoen een sekte had waar hij zich jaren mee heeft voorbereid, in seizoen twee doet hij dit in een paar weken en toch luisteren ze naar hem.

Blijven kijken? Ja. We missen alweer zoveel belangrijke personen en zijn benieuwd of het ze een derde seizoen lukt om met nieuwe karakters iets goeds neer te zetten. Spannend zal het zeker worden.

Het tweede seizoen van The Following is vanaf 15 oktober verkrijgbaar op DVD en Blu-ray en wordt uitgebracht door Warner Home Video.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.