Credits: AVROTROSCredits: AVROTROS

Flikken Maastricht krijgt spin-off in Rotterdam

door • 29/04/2015 • NieuwsReacties (0)558

Rotterdam is het decor voor de nieuwe politieserie Flikken Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb heeft vol trots bekendgemaakt dat zijn stad aan de Maas een spin-off van de populaire politieserie Flikken Maastricht gaat krijgen.

De serie krijgt dezelfde mix van spannende actie, klassieke whodunits en persoonlijke interactie tussen de hoofdpersonages, maar dan in een andere, modernere, stad met nieuwe teams. De opnames van Flikken Rotterdam vinden komend najaar plaats. De serie is vanaf voorjaar 2016 te zien bij de AVROTROS op NPO 1.

Remco van Leen, mediadirecteur AVROTROS, zegt in een verklaring: “Ruim acht jaar geleden zijn wij gestart met Flikken Maastricht, een politieserie die inmiddels is uitgegroeid tot één van de meest succesvolle dramaseries van de Nederlandse televisie. Met wekelijks ruim twee miljoen kijkers, een grote schare fans en een hoge waardering kreeg het vorig jaar de beloning die het verdiende: de Gouden Televizier-Ring! Een sterk merk als Flikken verdient wat mij betreft een spin-off. Het wordt een serie van dezelfde makers, maar met nieuwe verhaallijnen, dynamisch en ruiger van opzet, wat past bij een wereldstad als Rotterdam. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we dit nu gaan realiseFren en daarmee gaat een langgekoesterde wens van mij in vervulling.”

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.