Credits: The CWCredits: The CW

The Flash: pilot

door • 13/11/2014 • RecensiesReacties (0)648

Cast Grant Austin, Candice Patton, Danielle Panabaker en Rick Cosnett
Genre Actie/sci-fi
Speelduur  42 minuten
Premiere 7 oktober 2014
Zender The CW (Amerika)

Plot Barry Allen (Grant Austin) raakt in een coma nadat hij geraakt is door een bliksemstraal, die veroorzaakt werd door een mislukt experiment. Na negen maanden ontwaakt hij uit deze coma en merkt hij dat zijn lichaam veranderd is. Hij is ineens supersnel. Als hij hierna de onderzoekers van het experiment ontmoet, ontdekken zij samen dat er meer mensen zijn zoals hij: mensen die na de proef speciale krachten hebben ontwikkeld. Echter hebben deze niet allemaal goede bedoelingen.

Opvallend The Flash is een spin-off van de serie Arrow. In Arrow zagen we Barry Allen al langskomen, maar dan voor zijn ongeluk. Toen hij terugkeerde naar zijn thuisstad werd hij geraakt door de bliksem. Deze serie gaat vanaf dat moment verder en laat zien hoe Barry met zijn nieuwe situatie omgaat.

Waarom wel? The Flash kennen we natuurlijk al wel van de comics van DC en het is erg leuk om dit karakter in live-action te zien. De pilot belooft veel goeds, met boeiende achtergrondverhalen. We zien namelijk niet alleen Barry zijn krachten ontwikkelen, maar komen ook meer te weten over zijn verleden. Zo krijgen we bijvoorbeeld te zien wat er gebeurd is met zijn ouders toen hij jong was. Door deze flashbacks is het personage van Barry veel diepgaander en daardoor wordt het veel logischer dat hij een superheld wil zijn. Niet alleen maar om stoer te zijn (want wie wilt dat nou niet?), maar ook omdat hij rechtvaardigheid voor zijn ouders wil.

Waarom niet? In de pilot komen we erachter dat Barry niet de enige is die geraakt is door de explosie. Snel hierna komt hij dan ook zijn eerste vijand tegen. Nadat deze verslagen is, blijft de vraag: zijn er nog meer van dit soort vijanden? Er is namelijk genoeg materiaal om van deze serie geen lopend verhaal te maken, maar verschillende afleveringen waarin elke week weer een nieuwe vijand geïntroduceerd wordt. Dat zou jammer zijn, gezien er veel te vertellen valt over de historie van Barry en hoe hij om zou kunnen gaan met zijn krachten. Dit weten we natuurlijk nog niet zeker, maar dat zien we hopelijk gauw!

Blijven kijken? Ja. De serie laat heel goed het verhaal van The Flash zien, zoals we hem ook kennen van de DC comics. Ook zijn er genoeg vragen die ons nieuwsgierig maken en interesse wekken. Samen met het verleden van Barry lijkt dit alles een mooi geheel geworden, wat een fijne serie belooft.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.