Credits: Nino Munoz / The CWCredits: Nino Munoz / The CW

Winter tv 2013: Niet te missen series

door • 30/12/2012 • FeaturesReacties (0)592

Het nieuwe jaar brengt ook weer een hoop nieuwe tv-series, die het vast niet allemaal zullen overleven. Wij doen alvast wat voorwerk en zetten de series waarvan wij deze winter het meest verwachten op een rijtje.

Nu One Tree Hill en Gossip Girl zijn afgelopen, is er plaats voor nieuwe series bij The CW. In hetzelfde genre als Gossip Girl zal The Carrie Diaries, dat ook van dezelfde makers is, voor een goede opvolger zorgen. De serie is een prequel van Sex and the City en gaat over de jonge jaren van Carrie Bradshaw. We zien Carrie voor het eerst naar New York gaan en voor het eerst verliefd worden, op zowel de stad als een jongen. Het eerste seizoen krijgt 13 afleveringen en gaat in première op 14 januari.

Steeds meer bekende filmacteurs maken een uitstapje naar de televisie. Kevin Bacon is vanaf 21 januari te zien in The Following op Fox. Hij speelt Ryan Hardy, een FBI agent die op zoek moet naar ontsnapte seriemoordenaar Joe Carroll (James Purefoy). Hardy was de agent die in 2003 Carroll oppakte. Nu de seriemoordenaar weer op vrije voeten is en een soort groep van moordenaars aanstuurt, moet FBI agent Hardy voor het eerst in jaren weer het veld in. Ook SBS 6 zendt de misdaadserie vanaf dit voorjaar uit.

FX’s koude oorlog drama The Americans klinkt ook veelbelovend. Phillip Jennings (Matthew Rhys) en Elizabeth Jennings (Keri Russell) doen zich voor als Amerikanen, maar zijn eigenlijk spionnen voor de Russische geheime dienst KGB. Het eerste seizoen van The Americans gaat op 30 januari in première.

De pilot van komedie 1600 Penn werd eind vorig jaar al uitgezonden, maar de serie begint pas echt op 10 januari. De serie wordt nu al NBC’s antwoord op Modern Family genoemd. De komedieserie volgt een disfunctionele familie, die toevallig ook nog eens de First Family in het Witte Huis is. Bill Pullman speelt de president en Jenna Elfman is de First Lady.

Het lijkt erop dat NBC zich ook met ABC’s Revenge wil meten. In Deception keert er ook een jonge vrouw, die zich als iemand anders voordoet, terug naar het huis waar zij opgroeide om wraak te nemen. Joanna Locasto (Meagan Good) was de dochter van een dienstmeisje en is nu FBI agent. Haar vroegere beste vriendin is vermoord en zij moet erachter komen wie dat heeft gedaan. Vanaf 7 januari te zien.

Het nieuwe televisiejaar krijgt ook een Nederlands tintje. Het bejubelde Penoza krijgt een Amerikaanse remake in de vorm van ABC’s Red Widow. De weduwe (Radha Mitchell) van een vermoorde drugsbaron besluit na zijn dood om in zijn voetsporen te treden en zo haar gezin te beschermen. Red Widow begint, iets later dan de meeste nieuwe series, op 3 maart.

Ook nieuw dit jaar: Banshee (Cinemax), Crossbones (NBC), Cult (The CW), Golden Boy (CBS), Hannibal (NBC), How to Live with Your Parents (for the Rest of Your Life) (ABC), Infamous (NBC), Joey Dakato (The CW), Mistresses (ABC), The Selection (The CW), Shelter (The CW) en Zero Hour (ABC).

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.