Credits: SBS / ElvinCredits: SBS / Elvin

Fashion Planet: pilot

door • 12/03/2014 • RecensiesReacties (0)622

Cast Josje Huisman, Manouk van der Keulen, Michiel Nooter, Petra Laseur en Patrick Martens
Genre Komedie
Speelduur 30 minuten
Première 11 maart 2014
Zender Net5 (Nederland)

Plot Ellis Beers (Josje Huisman), een meisje van het platteland, wil haar droom als moderedacteur in Amsterdam najagen. Ze krijgt een stageplaats bij het modeblad Fashian Planet, maar bij toeval en geluk wordt zij de assistente van de krengerige hoofdredactrice Rebecca Johansson (Manouk van der Meulen). Ellis moet zich, als naïef en oprecht meisje, zien te redden in de keiharde modewereld.

Opvallend Dit is al het derde programma van het jaar waarmee Net5 zijn kijkcijfers wil opschroeven. Doris en Sophie’s Web gingen Fashion Planet al voor, en faalden beiden. Fashion Planet wordt op dinsdagavond uitgezonden na een programma dat het ook niet goed doet: Masterchef Holland, hierdoor zou de nieuwkomer het nog wel eens moeilijk kunnen krijgen.

Waarom wel? Tijdens het kijken van deze serie hoef je niet zoveel na te denken zoals bij andere hitseries van dit moment. Dat maakt het erg relaxed om naar te kijken. Daarnaast is de mode in de serie geweldig, het lijkt wel een kleine modeshow, maar daar hoort het in deze serie natuurlijk ook om te draaien.

Waarom niet? Ondanks dat er vrij bekende namen, zoals Patrick Martens en K3’s Josje Huisman, in de serie spelen, zijn de acteerkunsten niet om over naar huis te schrijven. Het script is heel raar geschreven, wat de dialogen een beetje leeg maakt. De personages zijn veel te cliché en over de top. Het verhaal is vast gebaseerd op de film The Devil Wears Prada, waar er ook een bitch aan het hoofd van een modemagazine staat, maar dat komt in Fashion Planet niet echt goed uit de verf.

Blijven kijken? Nee. Het zou natuurlijk nog beter kunnen worden, maar nu is de serie een dertien in een dozijn. Het is niet grappig of  interessant genoeg om te blijven volgen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.