Credits: Chris Large / FXCredits: Chris Large / FX

Fargo: seizoen 1

door • 25/05/2015 • RecensiesReacties (0)1846

Cast Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks en Martin Freeman
Genre Drama/komedie/misdaad
Speelduur 68 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender FX (Amerika) Netflix (Nederland)

Plot Lester Nygaard (Martin Freeman) is een verzekeringsverkoper in het plaatsje Bemidji in de Amerikaanse staat Minnesota en leeft een burgerlijk bestaan. Hij heeft nooit veel bereikt in zijn leven en dat wordt hem door anderen goed ingewreven. Tot hij een zeker persoon tegenkomt die hem duidelijk maakt dat hij voor zichzelf moet opkomen, vanaf daar neemt alles een andere wending.

Memorabele quote Molly Solverson (Allison Tolman): “Heck of a lot of bullets for a fender bender.”

Opvallend Het plaatsje ‘Fargo’ bestaat echt, alleen ligt het niet in Minnesota maar in North Dakota.

Hoe zit het in elkaar? Gezien het een miniserie is, kan je niet zomaar een aflevering missen. Het verhaal verloopt chronologisch en volgt verschillende personages met Lester als hoofdpersoon. Sommige afleveringen beginnen met een flashback of een flashforward waar de verdere aflevering naartoe werkt. Dat kennen we ook van bijvoorbeeld Breaking Bad.

Waarom wel? Omdat Fargo drama, woestijndroge humor en geweld heerlijk combineert. De karakters zijn uitgesproken, de acteurs goed en de cinematografie mag er ook zijn. Daarnaast bestaat het niet uit 56 seizoenen waarvan er elke jaar eentje verschijnt. Het zijn maar tien afleveringen waardoor je de miniserie gemakkelijk eens tussendoor je o zo drukke bestaan wegkijkt.

Waarom niet? Bij een miniserie is het wat lastiger om lange verhaallijnen te creëren en karakters uit te diepen. Daarom kan het dat je na het kijken wellicht de volgende gedachte hebt: “Was dit het? Is het nu afgelopen?” Maar naar ons idee hoort dat juist wel bij het droge karakter van Fargo.

Blijven kijken? Fargo is een miniserie zonder vervolg, maar er komt wel een prequel. Het verhaal zal zich afspelen in 1979 rondom het personage Lou Solverson, de restauranteigenaar waarnaar vaak is gerefereerd in seizoen 1. Wij verwachten qua karakter eenzelfde soort serie, dus we gaan zeker kijken!

Het eerste seizoen van Fargo is vanaf 29 april verkrijgbaar op DVD en Blu-ray en wordt uitgebracht door 20th Century Fox Home Entertainment.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.