Credits: FXCredits: FX

Fargo: pilot

door • 17/04/2014 • RecensiesReactie (1)1538

Cast Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks en Martin Freeman
Genre Komedie/misdaad/drama
Speelduur 68 minuten
Première 15 april 2014
Zender FX (Amerika) Netflix (Nederland)

Plot Lester Nygaard (Martin Freeman) is een verzekeringsverkoper in het plaatsje Bemidji in de Amerikaanse staat Minnesota en leeft een burgerlijk bestaan. Hij heeft nooit veel bereikt in zijn leven en dat wordt hem door anderen goed ingewreven. Tot hij een zeker persoon tegenkomt die hem duidelijk maakt dat hij voor zichzelf moet opkomen, vanaf daar neemt alles een andere wending.

Opvallend Fargo is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996. Daarnaast waren de gebroeders Coen, die de regie, het scenario, de montage en de productie voor hun rekening namen bij de film, ook bij de serie uitvoerende producenten.

Waarom wel? Omdat de serie de hoge verwachtingen van de filmfans tot nu toe waarmaakt. Misdaad, drama en gitzwarte humor zijn hier perfect gecombineerd, waarvan het laatste overigens niet de boventoon voert maar er mooi in is verweven. Dat maakt de serie dan ook erg verrassend, je kijkt zowel naar een serieus drama als naar een komisch schouwspel als naar ordinaire misdaad. Hoewel iedereen zijn rol goed vertolkt, zet Martin Freeman, die we kennen als Bilbo Baggins uit Lord of The Rings, zijn rol als kneus buitengewoon goed neer.

Waarom niet? Als we dan toch iets moeten noemen, is het dat de humor er dusdanig subtiel in is verwerkt waardoor het onbedoeld kan overkomen als ongeloofwaardige drama.

Blijven kijken? Absoluut, daar twijfelen we geen seconde aan. En als je nog niet bent begonnen met kijken, waar wacht je dan nog op?

Gerelateerde berichten

One Response to Fargo: pilot

  1. Rob Hoeben zegt:

    Uhm, Fargo is helemaal niet op waarheid gebaseerd. Het was een knipoog naar het begin van de gelijknamige film, die ook zo begon. Dit zeiden de Coen brothers zelf:

    "We weren't interested in that kind of fidelity. The basic events are the same as in the real case, but the characterizations are fully imagined … If an audience believes that something's based on a real event, it gives you permission to do things they might otherwise not accept."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.