Credits: Rex FeaturesCredits: Rex Features

Fans maken Veronica Mars-film mogelijk

door • 14/03/2013 • NieuwsReacties (0)295

Na zes jaar wachten lijkt de Veronica Mars film er nu dan echt te komen. Maker van de serie Rob Thomas en hoofdrolspeelster Kristen Bell zijn vandaag een crowdfunding campagne begonnen om de film te financieren.

De populaire dramaserie Veronica Mars, over de gelijknamige tienerdetective, kwam zes jaar geleden onverwacht tot een einde. Sindsdien dromen de cast, crew en vooral ook de fans al over een film als opvolger van de tv-serie. “Ik ben nog nooit zo verliefd geworden op een personage”, vertelde Kristen Bell aan Entertainment Weekly. “Het annuleren van de show liet een gat achter in mijn hart. Ik zou zelfs meedoen aan een Veronica Mars circusshow om de serie terug te halen.”

Om die droom dan toch werkelijkheid te maken, besloten Thomas en Bell om een crowdfunding campagne op te zetten via Kickstarter. Het is de bedoeling om $2 miljoen op te halen in dertig dagen. Als dat lukt gaat Warner Bros de film produceren en betaalt de filmmaatschappij voor de marketing, promotie en distributie. Het minimumbedrag moet geen probleem zijn, want de teller staat nu na zo’n zes uur al op $1,5 miljoen.

Op de website van Kickstarter kan iedereen geld doneren om zo de Veronica Mars film te realiseren. Zoals gewoonlijk is bij crowdfunding krijgen de donateurs er ook iets voor terug. Zo krijg je bij $10 een kopie van het script zodra dat af is, $500 levert je een voicemailbericht van Kristen Bell op en voor $10.000 mag je meedoen in de film.

“Veronica is weggegaan uit Neptune. In de jaren nadat ze Keiths kans om herkozen te worden als sheriff heeft verpest, heeft ze geen zaak meer aangenomen. Maar iets groots zal haar terug naar huis en haar roeping brengen. Mijn doel is om om zoveel mogelijk van jullie favoriete personages als mogelijk in de film te hebben. Het is namelijk tijd voor Veronica’s high school reünie”, schrijft Rob Thomas op Kickstarter.

Als de crowdfunding campagne meer dan $2 miljoen oplevert, wordt het budget voor de film automatisch groter. “Vergeet niet dat als we meer geld ophalen we de film ook cooler kunnen maken”, aldus Thomas. Als alles volgens plan verloopt gaat de Veronica Mars film volgend jaar lente in première.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.