Credits: HBOCredits: HBO

Family Tree: pilot

door • 13/05/2013 • RecensiesReacties (0)234

Cast Chris O’Dowd, Tom Bennett, Nina Conti, Ed Begley Jr. en Jim Piddock
Genre Komedie
Speelduur 24 minuten
Première 12 mei 2013
Zender HBO (Amerika)

Plot De ronddolende dertiger Tom Chadwick (Chris O’Dowd) erft een mysterieuze kist vol oude spullen van een oudtante die hij nooit heeft ontmoet. Een foto die daarin zit wordt het startpunt voor een onderzoek naar zijn familiegeschiedenis.

Opvallend Bedenker en regisseur Christopher Guest staat vooral bekend om zijn hilarische mockumentaries, een genre dat documentairetechnieken op fictie toepast om zo een parodie te maken. In Family Tree probeert Guest dit zelf voor het eerst op het kleine scherm toe te passen. Toch gebeurt het al op televisie in bijvoorbeeld Modern Family, waarin de personages regelmatig recht in de camera kijken en dan hun verhaal doen.

Waarom wel? Door alle hitseries die HBO de afgelopen jaren heeft voortgebracht, hadden wij toch wel wat van Family Tree verwacht, maar helaas kunnen we er nauwelijks iets positiefs over zeggen. Chris O’Dowd, die je vast kent uit Girls of The IT Crowd, is de enige mogelijke reden om toch naar deze serie te kijken. Zijn personage is eigenzinnig en aandoenlijk, met hem zouden we misschien nog wel kunnen meeleven.

Waarom niet? Hoewel het vast en zeker de bedoeling is, zijn de personages ons toch iets te vreemd. Zo gaat Toms zusje Bea (Nina Conti) nergens heen zonder haar handpop in de vorm van een grof gebekte knuffelaap en is de nieuwe vrouw van Toms vader nauwelijks te verstaan. Het zou komisch moeten zijn, maar wij moesten niet eens één magere keer lachen. Verder werkt de mockymentary-formule hier gewoon niet. Het komt gekunsteld over en leidt alleen maar af. Misschien komt het doordat we de verhalen van de niet zo heel sympathieke personages eigenlijk niet willen horen.

Blijven kijken? Nee, het kostte ons al moeite om de pilot niet uit te zetten. Wie fan van Chris O’Dowd is, kan de serie overigens nog wel een kans geven.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.