Credits: Adam Taylor / ABCCredits: Adam Taylor / ABC

Family Tools: pilot

door • 06/05/2013 • RecensiesReacties (0)425

Cast Danielle Nicolet, Edi Gathegi, J.K. Simmons, Johnny Pemberton, Kyle Bornheimer en Leah Remini
Genre Drama/komedie
Speelduur 22 minuten
Première 1 mei 2013
Zender ABC (Amerika)

Plot Nadat Tony (J.K. Simmons) een hartaanval heeft gehad moet hij de familiezaak noodgedwongen overdragen aan zijn zoon Jack (Kyle Bornheimer). Jacks pogingen tot carrière maken zijn tot dan toe nog niet succesvol gebleken, maar hij staat te popelen om het klusbedrijf over te nemen en zijn vader trots te maken.

Opvallend Gebaseerd op de Britse sitcom White Van Man, een serie geschreven door komiek Adrian Poynton, die ook co-producent is van de Amerikaanse remake. Hetgeen dat die serie een succes maakte, ontbreekt overduidelijk in Family Tools. Nog voordat de eerste aflevering werd uitgezonden, werd het aantal afleveringen voor de komedie ingekort van dertien naar tien.

Waarom wel? De cast bevat enkele goede acteurs, zoals J.K. Simmons en Leah Remini (King of Queens), maar deze komen in de pilot van Family Tools nog niet helemaal uit de verf. Toch geven de meeste een soort charme aan hun vreemde karakters, waardoor de serie iets plezieriger wordt om naar te kijken. Als je om flauwe, absurde en oppervlakkige grappen kunt lachen, dan is Family Tools wellicht iets voor jou.

Waarom niet? Van series als deze zijn er dertien in een dozijn. Wij missen dan ook echt vernieuwing. De humor is ontzettend flauw, inclusief mislukte one-liners. Zo schiet zoon Jack in zijn voet met een schiethamer en heeft assistent Darren een overdreven voetenfobie. Alles wat mis zou kunnen gaan, gaat mis. Het geheel is zeer voorspelbaar, waardoor een aflevering van twintig minuten al gauw een lange zit wordt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschrikkelijke, stereotypische personages.

Blijven kijken? Wat ons betreft niet. Niet gek, aangezien het bedenken van positieve kritieken ons al moeite kostten. Bovendien zijn komedies als deze er al meer dan genoeg.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.