Credits: Roy Beusker / RTLCredits: Roy Beusker / RTL

Familie Kruys: pilot

door • 01/04/2015 • RecensiesReacties (0)3196

Cast Linda de Mol, Rop Verheijen, Hans Dagelet, Elise Schaap, Frederik Brom en Marcel Musters
Genre Komedie/drama
Speelduur 42 minuten
Première 29 maart 2015
Zender RTL4 (Nederland)

Plot Stylist van de sterren Bette Kruys (Linda de Mol) is 46, net iets te zwaar en hopeloos op zoek naar een leuke man. Naast haar eigen problemen, probeert ze haar overspannen, homoseksuele broer Kirk (Rop Verheijen) op de been te houden en moet ze omgaan met Ruxandra (Elise Schaap), de veel jongere verloofde van haar vader Thomas (Hans Dagelet).

Opvallend Familie Kruys werd volgens het Algemeen Dagblad voordat de eerste aflevering werd uitgezonden al verlengd met een tweede seizoen. Dat is opmerkelijk omdat kijkers en critici de serie toen nog niet konden beoordelen.

Waarom wel? Alles wat Linda de Mol aanraakt, lijkt in goud te veranderen. Waarom dan geen Nederlandse remake van de populaire Amerikaanse komedie Modern Family? Met deze cast komt ze al een heel eind en vooral Elise Schaap en Rop Verheijen spelen erg sterk. Het idee achter de serie is goed, maar lijkt bij nader inzien alleen ‘losjes’ gebaseerd op Modern Family, dat gezin is voor Nederlanders eigenlijk al te standaard. Familie Kruys kent haar eigen problemen en moeilijkheden, die op het eerste gezicht heel cliché lijken, maar waar toch mee verrast kan worden. Voornamelijk de iets te zware Bette die overeind moet blijven in de wereld van glitter en glamour, de overspannen Kirk en hun nieuwe ‘schoonmoeder’ Ruxandra, die jonger is dan Bette en Kirk. Er zit nog genoeg potentie in Familie Kruys. Ook leuk: Bette is stylist van bekende Nederlanders die in deze serie gewoon zichzelf spelen.

Waarom niet? Het kan twee kanten op gaan met Linda de Mol: you love her or you hate her. Hoewel Linda de Mol een ware duizendpoot kan worden genoemd, is acteren gewoon niet haar sterkste kant. Ze komt als Bette vaak te gemaakt over, met moeilijke gezichtsuitdrukkingen en overdreven gebaren en uitspraken. Jammer, want juist Bette is een erg leuke rol die de hele serie overeind moet houden, mits goed gecast. Familie Kruys moet verder nog groeien. De karakters zijn, op Kirk na, een beetje plat en de verhaallijnen zijn soms te voorspelbaar.

Blijven kijken? We blijven in ieder geval de komende paar afleveringen even kijken, omdat Familie Kruys zeker een kans verdient. Qua cast en idee voor nu nog even de moeite waard.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.