Credits: Warner Home VideoCredits: Warner Home Video

Falling Skies: seizoen 2

door • 16/05/2014 • RecensiesReacties (0)540

Cast Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Connor Jessup, Colin Cunningham en Will Patton
Genre Science fiction
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender TNT (Amerika)
Awards Nominatie Emmy Award voor Outstanding Special Visual Effects

Plot De 2nd Massachusetts, onder leiding van Tom Mason (Noah Wyle), ontdekt een grote stad waar veel overlevenden van de aanval van buitenaardse wezens bij elkaar zijn gekomen. Daar blijkt dat de ‘Skitters’ door een andere groep aliens tot slaaf gemaakt is. Samen met een groep vrije Skitters proberen ze de aarde te bevrijden.

Memorable quote Tom Mason: “What were you and Jimmy doing hunting skitters, Ben?”
Ben Mason: “They put spikes on my back, they killed mom, they killed everyone. I need a reason?”

Opvallend Ondanks het succes van de eerste serie werd er een hoop omgegooid voor het tweede seizoen. Er kwam een nieuwe showrunner, er kwamen nieuwe schrijvers en een vrijwel geheel nieuwe crew. Ook verhuisde de opnames van Toronto naar Vancouver.

Hoe zit het in elkaar? Het probleem van het eerste seizoen was dat alleen de familie Mason werd gevolgd. Het tweede seizoen is breder opgezet, waardoor er meer verschillende verhaallijnen voorbij komen en er een machtsstrijd ontstaat.

Waarom wel? De nieuwe route die Falling Skies inslaat maakt de serie een stuk leuker om naar te kijken. Doordat de 2nd Massachusetts wordt opgenomen in een grotere groep ontstaan er allemaal extra spanningen. Ook zijn er meerdere groepen aliens waarvan niet helemaal duidelijk is aan welke kant ze staan. Al die factoren zorgen ervoor dat je niemand kan vertrouwen en je ogen open moet houden om alle aanwijzingen te kunnen oppikken.

Waarom niet? Er komen bijna elke aflevering nieuwe factoren bij waar wij als kijkers rekening mee moeten houden, dat maakt de serie af en toe nogal druk. Ook zijn lang niet alle acteurs even sterk, Colin Cunningham en Will Patton krijgen net zoveel ruimte als in het eerste seizoen, maar acteren helaas nog even clichématig.

Blijven kijken? Bijna elke aflevering heeft een sterke cliffhanger en de laatste al helemaal. Het tweede seizoen van Falling Skies sleurt je daardoor snel door het hele seizoen en zorgt ervoor dat je het derde seizoen er zo snel mogelijk achteraan wil kijken. Zal het plan om de aarde te bevrijden lukken?

Het tweede seizoen van Falling Skies is vanaf 14 april 2014 verkrijgbaar op DVD en Blu-ray en wordt uitgebracht door Warner Home Video.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.