Credits: TNTCredits: TNT

Falling Skies: seizoen 1

door • 04/09/2013 • RecensiesReacties (0)386

Cast Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Connor Jessup, Colin Cunningham en Will Patton
Genre Science fiction
Speelduur 41 – 43 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender TNT (Amerika)
Awards Nominatie Primetime Emmy Award voor Outstanding Special Visual Effects

Plot Aliens hebben de aarde aangevallen en het grootste deel van de mensheid is uitgeroeid. De overgebleven mensen worden met een soort harnas tot slaven gemaakt. Maar de mensheid vecht terug. Over de hele wereld ontstaan verzetsgroepen die proberen de aliens uit te schakelen en de aarde weer te bevrijden.

Memorable quote Tom Mason: “I fight – we all fight – until the last alien occupier is off the planet.”

Opvallend Falling Skies wordt geproduceerd door bekende regisseur Steven Spielberg. Het is lang niet de eerste serie die Spielberg produceert, Falling Skies voegt zich in een rijtje met onder andere Under the Dome, Smash, The Pacific en in een verder verleden Animaniacs.

Hoe zit het in elkaar? De schrijvers van Falling Skies lijken zich er wat makkelijk vanaf te maken. Het lukt ze nooit om meer dan één verhaallijn tegelijk te laten plaatsvinden. We volgen de familie Mason en niks anders. Dat geeft de serie een nogal ééndimensionaal gevoel.

Waarom wel? Noah Wyle draagt Falling Skies, zeker in dit eerste seizoen. Vind je hem een goede acteur dan is dit een serie voor je. De dreiging van aliens is ook als ze niet in de buurt zijn goed voelbaar. De buitenaardse wezens zitten niet stil te wachten tot de mensen ze aanvallen, nee ze gaan zelf ook op jacht. Daarnaast is de dynamiek binnen de groep best realistisch. Binnen een groep van tweehonderd man die constant onder druk staat loopt natuurlijk niet alles op rolletjes. Opmerkelijk: veel goede kindacteurs.

Waarom niet? Er zitten grote kwaliteitsverschillen in de acteursgroep. Noah Wyle haalt een hoog niveau, maar een hoop van zijn tegenspelers niet. Will Patton heeft als Captain Dan Weaver een groot aandeel in de serie, maar heeft maar één maniertje dat hij eindeloos herhaalt. En het gaat na een tijdje tegenstaan dat bijna alle mensen de gevechten met de aliens overleven. Vooral Noah Wyle en zijn zoons nemen enorme risico’s en overleven die stuk voor stuk.

Blijven kijken? Ja. Vooral omdat de makers hebben laten zien dat ze van hun fouten leren. In het tweede seizoen zitten wat meer verhaallijnen, blijken ook niet alle mensen te vertrouwen te zijn en gloort er hoop.

Het eerste seizoen van Falling Skies is vanaf 4 september 2013 verkrijgbaar op DVD en Blu-ray en wordt uitgebracht door Warner Home Video.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.