Credits: MTVCredits: MTV

Faking It: pilot

door • 09/05/2014 • RecensiesReacties (0)669

Cast Rita Volk, Katie Stevens, Gregg Sulcin, Bailey Buntain en Michael J. Willett
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Première 22 april 2014
Zender MTV (Amerika)

Plot Na talrijke pogingen om populair te worden op hun liberale, vrije middelbare school, besluiten de twee beste vriendinnen Amy (Rita Volk) en Karma (Katie Stevens) te doen alsof ze lesbisch zijn. Dit bezorgt beide meiden direct sterrenstatus. Gedreven door hun nieuwe roem, besluiten ze hun romantische leugen zo goed mogelijk voort te zetten.

Opvallend Toen uitvoerend producent Carter Covington werd benaderd voor de serie, was hij absoluut niet enthousiast, eerder beledigd door het idee van de serie. Later hoorde hij een verhaal van een meisje dat zei: “Ik ben bang dat mijn vrienden alleen maar vrienden met me zijn omdat ik gay ben.” Zij ging naar een school waar homoseksualiteit heel cool was. Hierdoor wilde Covington juist aan het werk gaan voor Faking It en de serie zich laten afspelen op een tolerante school om homoseksualiteit bespreekbaar te maken en normaal te laten zijn.

Waarom wel? De serie lijkt misschien een slecht idee, maar blijkt juist erg leuk en veelbelovend te zijn. Omdat het een MTV serie is hadden wij iets doms verwacht, maar dat blijkt het niet te zijn. De personages moeten nog groeien en de (originele!) verhaallijn wankelt, maar als we dan vervolgens de preview voor de volgende afleveringen zien, ziet Faking It er heel interessant en verrassend uit. De boodschap van de serie is goed: homoseksualiteit is geen probleem. Daarnaast is het mooi om te zien dat vrouwelijke vriendschap centraal staat en dat een levenslange vriendschap als die van Amy en Karma alles moet kunnen overleven.

Waarom niet? Faking It is op het eerste gezicht een typische serie over jongeren en hun soms wat simpele problemen. Voor een liefhebber van sterke dialogen, drama of diepgang, is Faking It geen ideale serie. Op Amy na, zijn alle personages niet echt likeable. Ze zijn stuk voor stuk nogal egoïstisch en uit op roem. Het hele idee van een nep-relatie lijkt in de pilot nogal vergezocht. Amy en Karma worden per ongeluk gezien als lesbisch stel, waarna Karma zich meteen alweer stort op een jongen die ze al een tijdje leuk vindt.

Blijven kijken? Ja! Wij denken dat Faking It uit kan groeien tot een vermakelijke serie met een origineel verhaal en een goede boodschap. Er is misschien nog wat geduld voor nodig, maar wij hebben geen twijfels!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.