Credits: CBSCredits: CBS

Extant: pilot

door • 02/09/2014 • RecensiesReacties (0)541

Cast Halle Berry, Hiroyuki Sanada, Goran Visnjic, Pierce Gagnon, Grace Gummer en Camryn Manheim
Genre Drama/sci-fi/thriller
Speelduur  42 minuten
Premiere 9 juli 2014
Zender CBS (Amerika)

Plot Molly Woods (Halle Berry) komt na een dertien maanden durende solomissie in de ruimte terug naar huis. Ze moet wennen aan het leven op aarde en probeert weer een band met haar man John (Goran Visnjic) en zoontje Ethan (Pierce Gagnon) op te bouwen. Er gebeuren een heleboel vreemde dingen na Molly’s terugkomst, onmogelijke dingen die vele vragen oproepen over de organisatie die haar de ruimte instuurde. Het grootste mysterie is dat Molly zwanger blijkt te zijn, terwijl ze geen menselijk contact heeft gehad in de ruimte.

Opvallend 
Extant heeft niet alleen een sterrencast, er zit ook een presidentieel tintje aan de productie van de serie. Malia Obama, de oudste, 15-jarige dochter van Barack Obama, werkte namelijk op de set als productieassistent. Na veel roddels hierover was het Camryn Manheim die dit bevestigde in een interview, en alleen maar lovende woorden over de jonge Malia sprak.

Waarom wel? Deze serie heeft een ijzersterke basis voor een goed en meeslepend verhaal. De goed neergezette futuristische setting, waarbij veel oog voor detail is, en de sterke acteerprestaties zorgen er samen voor dat deze serie zeker een aanrader is. Wij willen blijven kijken en leven echt mee met Molly, waardoor we zelf ook maar al te graag willen weten wat er nou gebeurd is met haar. Ook Ethan, haar zoontje, is een heel interessant personage. Niet alleen omdat hij een android is, maar ook omdat hij sinds zijn moeders terugkomst erg vreemd doet. Waar hij eerst heel lief was, doet hij nu soms opeens erg agressief. Pierce Gagnon laat dit heel mooi zien en wij geloven soms echt dat hij een android is die gemakkelijk ‘schakelt’ tussen verschillende emoties, zoals ook een robot dat zou doen.

Waarom niet? Dit is een serie die wel echt je aandacht nodig heeft. Er gebeurt veel met kleine details die snel de revue passeren. Een doezelmomentje kan betekenen dat de volgende scène bijna onbegrijpelijk is. Het is ook nog maar de vraag of het mysterie wel helemaal opgelost gaat worden en of dit niet te lang gaat duren. Dat moet blijken uit de volgende afleveringen. De serie lijkt nu namelijk de kant op te gaan van een onmogelijk, langzaam ontrafelend mysterie.

Blijven kijken? Zeker! Er blijven na de pilot veel vragen over. Hopelijk krijgen we uiteindelijk antwoord op de belangrijkste vraag: Hoe kan het dat Molly opeens zwanger is na haar ruimtemissie?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.