Credits: CBSCredits: CBS

Excuses voor racistische How I Met Your Mother

door • 16/01/2014 • NieuwsReacties (0)291

De laatste uitzending van How I Met Your Mother heeft op het internet geleid tot veel kritiek, omdat er racistische scènes in zouden zitten. De makers van de komedie zeggen sorry tegen de kijkers.

Acteurs Alyson Hannigan, Cobie Smulders en Josh Radnor kropen in de aflevering in de huid van kungfu-meesters, waarvoor ze uitgedost werden als Aziaten. Deze yellowface-humor werd door veel kijkers afgekeurd en de hashtag #HowIMetYourRacism werd in het leven geroepen.

Eén van de makers, Carter Bays, kwam al snel met verontschuldigingen. “We wilden een maf en onbeschaamd eerbetoon aan kungfu-films maken, een genre waar we altijd al gek op zijn geweest. Maar we hebben er mensen mee beledigd. Dat spijt ons enorm en we willen iedereen bedanken die ons erop heeft gewezen.” Daarnaast gaf Bays aan dat ze een show proberen te maken die universeel is, waar iedereen van kan genieten. “Dat is deze week niet gelukt en daar voelen we ons enorm rot over.” Zijn collega, Craig Thomas, sluit zich bij hem aan: “We houden van alle HIMYM-fans.”

Het negende en laatste seizoen is op dit moment op de buis en Bays hoopt dat de rel er niet voor zorgt dat How I Met Your Mother op een vervelende manier wordt afgesloten.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.